Savnet i to uker - funnet i dyp kløft på Hawaii

- Vi gikk helt av skaftet, sier Javier Cantellops.

SAVNET: Amanda Eller (35) skulle på skogstur på Hawaii. Det endte i et mareritt. Video: Privat / CNN Vis mer

I to uker var Amanda Eller savnet etter skogsturen hun la ut på, på Hawaii. Den 35 år gamle fysioterapeuten skulle bare være borte et par timer. Det endte med en svært omfattende leteaksjon i Makawao-skogen på øya Maui.

Siden 9. mai har frivillige og letemannskaper forsøkt å spore opp Eller, som la ut på skogsturen alene dagen før. Kvinnens bil ble funnet allerede etter to dager, men letemannskapene begynte etter hvert å innse at de kanskje ikke kom til å finne Eller selv i live.

Fredag denne uka ga imidlertid arbeidet endelig utbytte for 35-åringens venner, skriver CNN.

- Helt utrolig

Til slutt var det under et helikoptersøk at kvinnen ble funnet. I ei dyp kløft mellom to fosser, sto plutselig Eller og viftet med armene.

- Alle sammen så til høyre, og mellom trærne kunne man plutselig se Amanda. Det var helt utrolig. Vi gikk helt av skaftet, sier Ellers venn, Javier Cantellops, til CNN.

Ifølge en Facebook-side som ble opprettet i forbindelse med redningsaksjonen, ble Eller fraktet til sykehus etter at hun ble funnet. Bilder viser at hun har skader på begge beina, men det er foreløpig uklart hvor alvorlig situasjonen hennes er.

REDDET: Amanda Eller ble funnet i skogen på Maui etter å ha vært savnet i to uker. Foto: AFP / Javier Cantellops
REDDET: Amanda Eller ble funnet i skogen på Maui etter å ha vært savnet i to uker. Foto: AFP / Javier Cantellops Vis mer

Overlevde på planter

35-åringens mor, Julia Eller, sier til KHON at datteren skal ha brudd i minst ett av beina etter et kraftig fall. Etter dette skal hun ha gått seg vill, og søkte etter hvert ly i kløfta hvor hun ble funnet. Da letemannskapene til slutt oppdaget henne, var hun både uten sko og dårlig kledd.

Med unntak av beinskaden skal Eller ha vært i god form da hun ble funnet, tatt i betraktning at hun har vært utendørs i to uker og overlevd utelukkende på planter og vann hun fant i nærområdet. Kroppsvekta hennes var imidlertid redusert med nesten ti kilo, skriver Washington Post.

- Ikke et eneste minutt ga jeg opp håpet om å finne Julia. Selv om det var noen øyeblikk hvor jeg kjente meg desperat, så visste jeg at vi ville finne henne hvis vi bare holdt oss til planen og fortsatte å lete. Jeg gråt av glede da de endelig fant henne, sier Ellers mor.

Ifølge Cantellops var det 35-åringens gode fysiske form og kunnskap om lokale planter som kunne spises helt avgjørende for at hun overlevde ute i skogen så lenge.