Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet jente (15) funnet i god behold

Unødvendig stor redningsaksjon i Tomrefjorden, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ei 15 år gammel jente ble meldt savnet klokka 12.59 i dag da hun forsvant for folk ombord i båten som fulgte henne i Tomrefjorden, mellom Nerås og Fiksdal på Sunnmøre.

- De mistet henne av syne midtfjords. Vi har satt inn alt vi kan av helikoptre og båter i søket, fortalte operasjonsleder Trygve Ødegård ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

Men 40 minutter seinere ble hun funnet i god behold i vannet av en av båtene som deltok i søket. Hun skal ikke være skadet, og hadde våtdrakt og seilervest på seg da hun skulle svømme over fjorden.

- Vi har ikke fått klarlagt omstendighetene rundt at hun forsvant for følgebåten, men vi er ikke særlig fornøyd med at denne situasjonen oppsto. Det ble satt inn tre helikoptre og en mengde båter i søket, noe som ser ut til å ha vært unødvendig, sier Ødegård, som påpeker at en følgebåt bør klare å ha svømmeren i synsfeltet hele tida.

Hovedredningssentralen på Sola koordinerte det omfattende søket, som altså endte godt.