Savnet jente ringte fra mobilen

Letemannskaper lette i morges fortsatt etter ei jente og en gutt i Blefjell i Telemark. Politiet tror at jenta har tatt inn på en hytte i området, etter at hun ringte en klassevenninne fra mobiltelefonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi tror at jenta har tatt inn på ei hytte i området. Vi er usikre fordi det var dårlig telefonforbindelse og derfor vanskelig å høre hva hun sa, sier vaktsjef Odd Fosse ved Notodden politistasjon til Dagbladet.no

På grunnlag av telefonsamtalen tror politiet heller ikke at de to savna ungdommene er sammen.

Også gutten skal ha hatt med seg mobiltelefon. Letemannskapene prøver å nå ham på den, men har foreløpig ikke fått svar.

- Det er nattorienterere med kjennskap til området som er ute å koordinerer leteaksjonen. Disse prøver nå ringe opp ungdommene, sier Fosse.

Nattorienterne leder mannskaper fra Røde Kors, hundepatruljer og lag fra Sivilforsvarets beredskapsgruppe i letinga etter ungdommene.

10. klassen fra Holtan ungdomsskole i Horten var på fjelltur på Blefjell, og det ble oppdaget at to av elevene var borte da klassen kom fram til Sigridsbu. Turen var på 5-6 kilometer. Ifølge politiet ble ungdommene sist sett i et stikryss, Grotbua, ca 2-3 kilometer i luftlinje fra Sigridsbu.

- Vi fortsetter letingen utover natta. Det er mørkt, vind, nedbør og tåke i området, sier Fosse.

Været gjør det umulig å bruke helikopter i letingen.