Savnet kvinne (21) funnet død

Den svenske kvinnen la ut på fottur alene i går kveld. Møtte ikke på jobb i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politi og letemannskaper lette i dag etter en 21 år gammel kvinne som var meldt savnet i området ved Djupvasshytta i Geiranger.

Like etter klokken 14.00 ble kvinnen funnet av et redningshelikopter i en fjellskrent. Omlag to timer senere var det klart at kvinnen var omkommet. Politiet vet foreløpig ikke hva som har skjedd.

- Det er for tidlig å si noe om hva som har skjedd. Politiet er på vei opp til funnstedet, og vil gjennomføre en rutinemessig åstedsundersøkelser, sier jourhavende politiadvokat hos Sunnmøre politidistrikt, Inger Marie Sparre, til NTB.

Den svenske kvinnen begynte i sommerjobb i Geiranger 30. mai. I går kveld i 19.30-tiden la hun ut på fottur alene. Politiet ble varslet søndag morgen da hun ikke dukket opp på jobb.

- Vi fikk en melding fra Djupvasshytta kvart over ti i dag morges om at en svensk jente som jobbet der ikke var kommet på jobb, sier stabssjef Kåre Hanken til Dagbladet.no.

Politifolk og mannskaper fra Røde Kors og et Sea King-helikopter deltok i leteaksjonen søndag ettermiddag i området mellom Djupvatnet og Dalsnibba.

Kvinnen ble sist sett omlag 40 meter fra hytta, da hun passerte bommen på vei opp mot Dalsnibba som ligger på cirka 1475 meters høyde. Djupvasshytta ligger på cirka 1016 meters høyde over havet.

Terrenget opp mot Dalsnibba betegnes som ulent.

Savnet kvinne (21) funnet død

- Det er bratt lende nedenfor veien til Dalsnibba, sier stabssjef Hanken.

Været i området er bra og kvinnen var alminnelig utstyrt for fjelltur.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer