Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet kvinne (26) funnet død - mann (45) tilstår drap

I skogen ved Notodden. Tre mil fra der hun ringte politiets nødtelefon søndag.

 PÅVISTE ÅSTED:  Den drapstiltalte 45-åringen fortalte selv i avhør i dag hvor han hadde etterlatt den 26 år gamle ekskjæresten. Her politi på jobb i kveld på avsperret område ved parkeringsplassen til Grønkjær skianlegg mellom Bø og Notodden. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET.
PÅVISTE ÅSTED: Den drapstiltalte 45-åringen fortalte selv i avhør i dag hvor han hadde etterlatt den 26 år gamle ekskjæresten. Her politi på jobb i kveld på avsperret område ved parkeringsplassen til Grønkjær skianlegg mellom Bø og Notodden. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BØ/OSLO (Dagbladet): Den 26 år gamle russiske kvinnen som har vært meldt savnet i Telemark, er funnet død i skogen i Notodden, bekrefter politiet overfor avisa Varden.

Hun ble funnet død i en forlatt hytte i ettermiddag ved en skogsvei nær Grønkjær skianlegg på Reskjemheia mellom Bø og Notodden - om lag tre mil fra ekskjæresten hjem utenfor Bø.

Det var fra dette området hun ringte politiets nødtelefon 112 klokka 10 søndag formiddag om at hun var i en nødssituasjon.

Hennes svenske ekskjæreste (45), som har bodd i Bø de siste årene, ble pågrepet 17 timer og 600 kilometer seinere fire mil nord for Växsjo i Sverige.

Påviste åstedet Politiet i Telemark opplyser i en pressemelding at mannen har tilstått drapet overfor svensk politi, og at det var han selv som fortalte hvor  liket av ekskjæresten lå.

Han er siktet for overlagt drap og vil bli begjært utlevert til Norge.

- Kripos vil fortsatt medvirke i etterforskningen og kriminalteknikerne skal i gang på åstedet så snart som mulig, sier fungerende politiinspektør Kristin Bjelkemyr-Østvang til dagbladet.

Politiet vil foreløpig ikke opplyse hvordan kvinnen er drept eller om mannens egen forklaring eller etterforskningen har brakt fram noe motiv for drapet.

En nær venninne av den drepte opplyste til Dagbladet tidligere i dag at paret har kranglet om den daglige omsorgen for deres felles 11 måneder gamle baby siden  de splittet opp i sommer og hun flyttet til Drammen.

- Kranglet om barnet - De kranglet mye og spesielt etter at forholdet tok slutt ble det verre. Han er impulsiv og agressiv, sier Tetyana Yatel.

 FUNNET - OG TILSTÅTT:  Telemark politidistrikt - her ved politiadvokat Jon H. Borgen - bekrefter at den savnede 26 år gamle russiske kvinnen ni er funnet død om lag 30 kilometer fra boligen til svenske ekskjæreste i Bø, som har tilstått drap. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET.
FUNNET - OG TILSTÅTT: Telemark politidistrikt - her ved politiadvokat Jon H. Borgen - bekrefter at den savnede 26 år gamle russiske kvinnen ni er funnet død om lag 30 kilometer fra boligen til svenske ekskjæreste i Bø, som har tilstått drap. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET. Vis mer

Ifølge veninnen skal 26-åringen fryktet for sitt eget liv.

- Hun ble drapstruet flere ganger av den tidligere kjæresten fordi mannen ville ha ansvaret for barnet. Han mente han skulle ha ansvaret uansett, sier Yatel til Dagbladet.

Den 26 år gamle drepte kvinnen overnattet hos sin russiske venninne i Bø fra lørdag til søndag før hun dro til ekskjæresten, som hadde helgesamvær med barnet.

Den drapssiktede mannen har bodd flere år i Bø og jobbet i distriktet. Han er ikke kjent av verken norsk eller svensk politi fra tidligere.

Den drepte kvinnen og drapssiktede skal ha møtte hverandre i frimenighet i Bø i 2010 før de flyttet sammen.

 VENNINNE: Tetyana Yatel før hun fikk beskjeden i ettermiddag om at hennes 26 år gamle russiske kvinne var funnet funnet død. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET.
VENNINNE: Tetyana Yatel før hun fikk beskjeden i ettermiddag om at hennes 26 år gamle russiske kvinne var funnet funnet død. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET. Vis mer