Savnet kvinne funnet etter razzia

Norsk-pakistansk kvinne (26) funnet i god behold i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 26 år gammel norsk-pakistansk kvinne som har vært savnet i Pakistan siden slutten av april, er funnet i god behold.

Det bekrefter politiet overfor Dagbladet.no.

- Vi har fått kontakt med vår sambandsmann som sier at hun er kommet til rette, sier Per Olav Utgaard, vaktleder ved sentralvakta i Oslo-politiet.

Ifølge talsmann for kvinnens familie, Aslam Ahsan, ble kvinnen funnet etter en razzia som ble gjennomført natt til fredag.

Pakistansk politi skal etter påtrykk fra norske myndigheter ha gjennomført ransaking av hus hver natt de siste ti dagene. Bakgrunnen for razziane har vært telefonutskrift fra to telefonnummer, som den norsk-pakistanske kvinnen har brukt.

- Det pakistanske politiet har brukt god tid på å kartlegge telefonnummer og trafikken til og fra de to telefonnummerne, sier Ahsam til Dagbladet.no.

Han forteller at kvinnens 32 år gamle ektemann, til vanlig bosatt i Norge, har deltatt aktivt i letingen etter sin kone.

- Han har sittet i politibilen og vært med på alle razziane, sier Ahsan.

ENDTE GODT: Aslam Ahsan, talsmann for den savnede kvinnens familie, sier han er glad saken fikk en lykkelig utgang. Han roser norske myndigheter for å ha lagt press på pakistansk politi. Foto: TRULS  BREKKE/DAGBLADET
ENDTE GODT: Aslam Ahsan, talsmann for den savnede kvinnens familie, sier han er glad saken fikk en lykkelig utgang. Han roser norske myndigheter for å ha lagt press på pakistansk politi. Foto: TRULS BREKKE/DAGBLADET Vis mer

Politiet her hjemme er foreløpig ikke kjent med at det skal ha vært gjennomført en razzia.

- Vi vet ikke om det har vært en razzia. Fram til vi får en ny telefon fra vår sambandsmann i Pakistan kan vi ikke gå god for slike opplysninger, sier Utgaard til Dagbladet.no.

En mann skal ha blitt pågrepet sammen med kvinnen under razziaen. Han blir nå avhørt av politiet.

Den 26 år gamle norsk-pakistanske kvinnen er i god behold og er gjenforent med sine to barn.

Kvinnen ble sist sett 19. april da hun tok fly fra Gardermoen til Islamabad, uten å si fra til familien sin.

26-åringen, som er bosatt i Pakistan, hadde vært på et to måneders opphold i Norge, og var på vei hjem til sine to barn på sju og tre år da hun forsvant.

Familiens talsmann her i Norge, Aslam Ahsan, sa i et intervju til Dagbladet.no tidligere at slektninger og bekjente fryktet at det hadde skjedd noe kriminelt, og at noen hadde hatt til hensikt å utnytte kvinnens tilstand.

Kvinnen avviker fra det normale både mentalt og psykisk, og har medfødte skader. Hun har vært hundre prosent uføretrygdet siden hun var 16 år.