Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet-lista kommer i morgen

140 strøket fra den danske lista på fire timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det arbeides nå intenst med å sammenligne listen over ukjente og listen over savnede, og en navneliste med personnummer vil bli offentliggjort mandag, sa justisminister Odd Einar Dørum (V) på en pressekonferanse i Utenriksdepartementet i dag.

1430 nordmenn er fortsatt meldt savnet og 21 nordmenn er stadfestet omkommet.

De er Nye Kripos som nå jobber på høygir med å verifisere all informasjon som kommer inn. Finske og danske myndigheter har valgt å gå ut med savnet-liste allerede i dag. Ambassadene til Norge, Sverige, Finland og Danmark i Thailand vil nå publisere en felles liste over savnede statsborgere i landets aviser. 

- Planen er at annonsen skal settes inn i avisene tirsdag, sier avdelingssjef Yrjö Länsipuro til nyhetsbyrået FNB.

Fire timer etter at den danske lista ble offentliggjort i dag, kunne 140 navn strykes som følge av nye opplysninger til politiet, skriver Politiken.dk.

Samtidig ble politiet gjort oppmerksom på andre mennesker som er savnet av pårørende, men som ikke sto på lista. Dette skal dreie seg om mellom 100 og 119 mennesker. Disse har politiet ikke tilstrekkelige opplysninger om til at de vil gå ut med navnene.

Dagbladet kritiserte norske myndigheter i dagens leder for at det norske folk ikke har fått tilgang til en slik liste allerede.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media