Savnet mann (21) krasjet stjålet motorsykkel

Storstilt leteaksjon etter at sykkelen ble funnet på E6 med lysene på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger i saken? Kontakt politiet på telefonnummer 02800.(Dagbladet.no): Det ble satt i gang en storstilt leteaksjon etter at en førerløs motorsykkel ble funnet i grøfta ved E6 ved Ulsberg i Sør-Trøndelag. Politiet jobbet ut fra teorien at føreren hadde kjørt av veien, fått sjokk og gått inn i skogen.

I 11-tida ble mannen funnet på Oppdal jernbanestasjon av en politipatrulje. 

– Da mannen ble funnet, hadde han kjøpt togbillett. Nå er han innbrakt og skal avhøres, sier politibetjent Helge Sumstad ved Rennebu lensmannskontor til Dagbladet.no. 

– Tyveri

21-åringen, som er fra Østlandet, vil måtte svare for mer enn bare hvorfor han ikke meldte fra etter ulykken.

– Det dreier seg trolig om et brukstyveri. Mannen leide sykkelen i Trondheim i 07.30-tida, for en «prøvetur», men kom ikke tilbake, opplyser operatør Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Ulykkesstedet ligger over seks mil fra Trondheim sentrum.

Motorsykkelføreren var uskadd da han ble funnet, med unntak av en del skrubbsår.

– Han ble sendt til legesjekk, og sitter nå i arresten på Oppdal, der han skal avhøres. Vi håper å få brakt de faktiske forhold på det rene, sier Kyllo.

Jan Aksnes, som er på vei sørover, ble forbikjørt av motorsyklisten ved Melhus.

– Han holdt svært høy fart. En stund seinere fant jeg motorsykkelen liggende i grøfta, og ringte politiet, forteller Aksnes til Dagbladet.no.

Lysene på

– Vi fikk inn melding om den førerløse sykkelen klokka 08.45. Den ble funnet liggende i grøfta med nøklene i tenningen og lysene på, opplyser operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Funnstedet ligger 2-3 kilometer sør for Ulsberg, i retning Oppdal, og en stor redningsstyrke ble sendt ut for å finne den mannlige føreren.

– Vi jobber ut fra teorien at føreren har kjørt av veien, fått sjokk og gått inn i skogen. Derfor haster det med å finne vedkommende, og både luftambulanse, redningshund, politi, ambulanse og brannvesen er sendt til stedet, sa Berglund tidligere i morges.

Etterlyser vitner

Det er ikke klart hvordan 21-åringen kom seg fra ulykkesstedet til Oppdal, og politiet etterlyser eventuelle vitner som har sett mannen.

– Vi ønsker kontakt med bilister som har passert funnstedet fra klokka 09 og fram til nå, om mulig for å finne ut om noen har tatt ham med seg. Vi vet at han etter ulykken har snakket med minst én person, samt blitt sett av en annen, sier operasjonslederen.

I det aktuelle tidsrommet hadde den ca. 1,70 meter høye motorsykkelføreren på seg ei MC-jakke.

Under leteaksjonen hadde politiet hadde problemer med å finne ut av mannens identitet, fordi motorsykkelen ble utleid til et firma og ikke en privatperson.