Savnet mann (49) funnet død i Vestvågøy. Fire pågrepet og siktet

Siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

FUNNET DØD:  En 49 år gammel mann ble i dag funnet død i Valberg i Lofoten. Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig og har pågrepet fire personer i saken.
Foto: Eric Fokke / NTB scanpix
FUNNET DØD: En 49 år gammel mann ble i dag funnet død i Valberg i Lofoten. Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig og har pågrepet fire personer i saken. Foto: Eric Fokke / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 49 år gammel mann ble onsdag meldt savnet fra Valberg i Vestvågøy kommune i Lofoten. I dag tidlig ble han funnet død like ved boligen sin.

Politiet har pågrepet og siktet fire polske statsborgere for grov kroppsskade med døden til følge.

På besøk i Valberg Avdøde er norsk statsborger, men bor egentlig ikke i området og var bare på besøk i Valberg denne uka, ifølge politiet. Han hadde arvet en bolig på Valberg, og siste kontakt skal ha vært en telefonsamtale til en bekjent tirsdag kveld. Da var han i huset på Valberg.

- Dette startet som en savnetmelding, sier politiadvokat Rita Hermansen Dahl til Dagbladet.

49-åringen ble meldt savnet onsdag, og i går var Røde Kors, Norske Redningshunder og sivilforsvaret ute og lette etter ham i området, mens redningsselskapet søkte i fjæra.

Han ble funnet død i dag tidlig, i nærheten av boligen han hadde arvet.

Fire pågrepet og siktet - Hvorfor er de fire pågrepet?

- Det er en relasjon mellom avdøde og de siktet. Det har tilkommet politiet opplysninger under etterforskninga som har gjort at vi valgt å sikte de fire personene. Det er ikke noen familiær relasjon mellom dem, sier Dahl til Dagbladet.

- De fire ble pågrepet på arbeidsplassen sin i området i ettermiddag.

Mannen vil bli obdusert på mandag. Politiet vil ikke gå inn på hvilke skader mannen ble påført eller om det er våpen inn i bildet.

De pårørende er varslet.

• Har du informasjon om denne saken eller bilder? Kontakt oss på 2400@dagbladet.no.