POLITIET: Politiinspektør Per Erik Hagen sier de har slått drapsalarm og bedt Kripos om assistanse. Foto: Jens Andre M. Birkeland
POLITIET: Politiinspektør Per Erik Hagen sier de har slått drapsalarm og bedt Kripos om assistanse. Foto: Jens Andre M. BirkelandVis mer

Savnet mann funnet død - mann i 30-åra siktet for drap på Sortland

Ble pågrepet i ettermiddag etter at savnet mann ble funnet død.

Politiet i Nordland opplyser i en pressemelding at en død mann ble funnet på Sortland i ettermiddag. En mann er siktet for drap i forbindelse med dødsfallet.

Avdøde ble funnet av politiet i forbindelse med at han var meldt savnet. Ifølge Dagbladets opplysninger skal mannen ha vært savnet i flere dager.

Avdøde er en mann i midten av trettiåra, hjemmehørende i Vesterålen. Den pågrepne skal være i samme alder, og er siktet for forsettlig drap. Han vil framstilles for varetektsfengsling fredag.

Politiinspektør Per Erik Hagen sier at politiet er i en veldig tidlig fase av etterforskningen. Det er derfor svært begrenset hva han kan gå ut med av informasjon.

Sperret av bolig

Politiet har startet etterforskning og har bedt om bistand fra Kripos som vil være på plass på Sortland i løpet av fredag.

- Årsaken til at vi har bedt Kripos om bistand, er alvorligheten i saken, sier Hagen.

De pårørende er ifølge politiinspektøren varslet om dødsfallet. Han vil imidlertid ikke kommentere når politiet mener at avdøde ble drept.

- Vi har sperret av adressen hvor vedkommende ble funnet og jobber med å få svar på spørsmålene, sier Hagen.