Savnet mann funnet død under veltet tre

Luftet hundene sine i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 50-årene er funnet død under et veltet tre i Fana i Bergen.

Mannen ble meldt savnet søndag ettermiddag. Han hadde tatt sine to hunder med ut på tur i 15.30-tiden, og klokken 19.30 var han fortsatt ikke kommet hjem, skriver Bergensavisen.

Klokken 21 ble mannen funnet død under et stort veltet tre i Fana, rundt 2 kilometer fra Bergen flyplass Flesland og 400 meter fra nærmeste vei, opplyser Hordaland politidistrikt. Mannen ble funnet på vei inn et turterreng.

- Det var et forferdelig vind i området, med vindkast på opptil 40 meter i sekundet. Vi antar at det dreier seg om rotvelt på grunn av vindkastene, og på en tragisk måte havnet mannen under treet, sier operasjonsleder Terje Hilland til NTB.

Både luftambulanse og hundepatruljen iverksatte søk etter mannen. Røde Kors ble også kontaktet. Familien til den savnede organiserte en leteaksjon. Til slutt ble mannen funnet av en privatperson. De to hundene ble funnet uskadd ved treet.

Dødsfallet er det andre som er bekreftet i forbindelse med helgens uvær.

Tidligere søndag døde en mann i 70-årene av skadene etter et forlis mellom Stord og Tysnes. Fortsatt er to menn på 25 og 27 år savnet etter å ha blitt tatt av en bølge ved Stapnes i Egersund.

(NTB)