Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet mann har trolig tatt toget

Utløste stor leteaksjon i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store letemannskaper har i nærmere tolv timer lett etter en antatt indisk turist som man antok var forsvunnet på fjellet Ulriken ved Bergen. Nå viser det seg at mannen trolig er fra Taiwan - og at han har tatt toget til Oslo.

- Mye tyder på det; en nordmann vi har vært i kontakt med, sier han traff en taiwansk mann opp på fjellet i 21-tida. Han hadde mistet siste bane ned til byen, så nordmannen fulgte ham til busstasjonen og videre til jernbanestasjonen, forklarer operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet klokka 10.35.

Politiet anser det som svært sannsynlig at den taiwanske mannen er identisk med den antatte inderen i 20-åra. Han ble meldt savnet av mannskapet på gondolbanen opp til Ulriken da de fant ut at han hadde dratt opp, men ikke ned igjen, med banen.

Mannskaper fra Sivilforsvaret og Røde Kors, støttet av redningshunder, har i hele natt og i morgentimene lett etter den ikke identifiserte mannen. Nå holder politiet med på å sluttføre saken.

- Vi må forsikre oss om at opplysningene stemmer, før vi avblåser aksjonen. Blant annet må vi snakke med NSB, sier Lyssand.

- Var det riktig å iverksette en så omfattende aksjon på grunnlag av de sparsomme opplysningene?

- Det vil jeg ikke spekulere på; slike beslutninger tas av flere personer i samråd, svarer politimannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media