Satt fast i fjellet:

Savnet mann i Suldal funnet i live

Mannen i 20-årene som har vært savnet i Suldal i Rogaland siden tirsdag kveld, er funnet i live.

Mannen ble funnet i 9-tiden onsdag morgen av en politihund med fører, ikke langt fra stedet som var hans siste posisjon. Sørvest politidistrikt opplyser at han er kald, men oppegående.

Letingen har foregått under utfordrende forhold i Suldalsheiene i Rogaland. Han meldte selv fra at han hadde gått seg fast i skodda i området rundt Skaulen.

Den siste kontakten med mannen var på mobiltelefon klokka 23.40 tirsdag. Han oppga da nøyaktig posisjon for hvor han var. Da han ringte dem var han våt og kald.

- Vi jobber fremdeles med å komme fram til savnede. Det er fryktelig vanskelige forhold med tett tåke og svært krevende terreng. Vi har rundt 100–150 meter unna posisjonen han oppga, men vi er havnet nedenfor ham i terrenget, sa operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sørvest politidistrikt til NTB klokka 6.25 onsdag morgen.

Det ble sendt ut to søkslag fra de frivillige, kjentmenn og politiet med politihund, for å forsøke å hente ut mannen.

Det ene søkslaget gikk fra Sauda-siden i retning Skaulen, men måtte ta en pause på en hytte på grunn av at det var «null sikt» i området. Det andre laget gikk fra Hamrabø i Suldal.