Savnet mann trolig omkommet i basehopp

Ble meldt savnet i Romsdalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann ble onsdag ettermiddag meldt savnet etter et basehopp i Romsdalen. Politiet har nå gjort observasjoner av det som trolig er den savnede i et snøras i fjellsiden.

- Vi har gjort observasjoner i fjellsiden av det vi antar er den savnede, sier operasjonsleder Sigvart Sivertsen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

- Vi har sett det vi mener er en fallskjerm, og det skal også være observert fottøy. Observasjonene er gjort på avstand med kikkert, og vi kan ikke med si 100 prosent sikkert at det er den savnede som er funnet, sier Sivertsen til NTB.

På grunn av rasfare er det foreløpig ikke aktuelt å undersøke fjellsiden nærmere, sier operasjonslederen.

Basehopperen ser ut til å ha truffet fjellveggen etter hoppet i Kalstråtind i Rauma kommune. Han har da trolig utløst et snøras som delvis har tildekket ham, skriver Romsdals Budstikke.

Det var klokka 14.45 onsdag politiet ble kontaktet av en basehopper som sa at han ikke fikk kontakt med kameraten han skulle hoppe sammen med. Basehopperen som ringte politiet, var da kommet ned fra fjellet.

Luftambulansen i Ålesund ble sendt til området for å lete etter den savnede mannen, og i tillegg ble et Sea King-helikopter sendt ut fra Ørland for å delta i en eventuell redningsaksjon i det ulendte terrenget.

Senere på ettermiddagen returnerte luftambulansen, mens søket fortsatte med Sea King-helikopteret.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer