Savnet-melding etter båtulykke i Telemark var falsk

Stor leteaksjon ble satt i gang.

LETEAKSJON SATT I GANG:   Frivillige på vei ut for å søke etter en savnet person etter båtulykken i Kragerø. Savnet meldingen viste seg senere å ikke stemme.  Foto: Paul Paiewonsky
LETEAKSJON SATT I GANG: Frivillige på vei ut for å søke etter en savnet person etter båtulykken i Kragerø. Savnet meldingen viste seg senere å ikke stemme. Foto: Paul PaiewonskyVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store letemannskaper ble utkalt etter at en person ble meldt savnet etter en båtulykke i Kragerø i Telemark lørdag ettermiddag. Men opplysningene viste seg å ikke stemme.

Politiet ble varslet om ulykken lørdag klokka 14.46. Det var AMK-sentralen i Telemark som meldte om båten som hadde kjørt på land på Øya i Kragerø. Føreren var i god behold, men sa at han savnet en passasjer.

Et stort og omfattende søk ble iverksatt av Hovedredningssentralen for Sør-Norge, som utkalte både redningsskøyter og Sea King redningshelikopter. Etter kort tid ble søket avbrutt.

— Det viste seg å være litt uklar informasjon fra båtføreren. Det skal ikke ha vært flere personer om bord i båten enn ham selv, så oppdraget ble avbrutt, sier vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen til NTB.

 Ifølge politiet i Telemark kan føreren som slo alarm, ha vært ruset. Saken håndteres av politiet.

(NTB)