Savnet misjonær i god behold

Julaften fikk Det Norske Baptistsamfunn en gledelig beskjed om at deres Kongo-misjonær Liv Kyllingstad Godin (80), som har vært savnet i to måneder, er i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun holder seg skjult for opprørerne i landet som løp med beskjeden fra Kyllingstad Godin til en katolsk misjonsstasjon i Bangassou i nabolandet Den sentralafrikanske republikk. Dit har en annen norsk misjonær, Synnøve Andersen (81), flyktet fra Buta i Kongo.

- Vi kunne ikke fått noen bedre julehilsen. Dette var en meget gledelig beskjed for oss og familien hennes. Men vi er fortsatt bekymret for henne. Vi skulle gjerne sett at hun kom seg over til Den sentralafrikanske republikk, men hun har vel funnet ut at hun gjør mer nytte for seg der hun er. Hun er ikke skvetten, sier generalsekretær Billy Taranger i Det Norske Baptistsamfunn.

På dødslister

- Av sikkerhetsmessige grunner opplyste Kyllingstad Godin ikke i hvilken landsby hun befinner seg. Vi vet at opprørere og andre har vært interessert i få tak i henne. Hun har tidligere stått på dødslistene til opprørerne, fordi de kan få penger for henne og fordi de har et behov for noen å skylde på. Dette er mennesker som ikke kjenner Kyllingstad Godin og hva hun står for, sier Taranger.

På flukt

Kyllingstad Godin flyktet fra sin misjonsstasjon i Bili for to måneder siden, og Det Norske Baptistsamfunn hørte ikke fra henne før i går. Den katolske misjonsstasjonen i Bangassou hadde sendt både lastebil og motorsykkel avgårde for å prøve å finne henne, uten å lykkes.

Både Kyllingstad Godin og Andersen har flere ganger tidliger flyktet fra krig og opprør. Forholdene i Kongo er nå svært uoversiktlige. Kabilas regjeringsstyrker slåss mot opprørere som er støttet av styrker fra Uganda og Rwanda.

(NTB)