<strong>Stor leteaksjon:</strong> De siste dagene har det pågått en stor leteaksjon etter mannen som ble meldt savnet i Puerto Rico- og Balito-området på Gran Canaria lørdag. Her fra stranden i Puerto Rico. Foto: John Terje Pedersen
Stor leteaksjon: De siste dagene har det pågått en stor leteaksjon etter mannen som ble meldt savnet i Puerto Rico- og Balito-området på Gran Canaria lørdag. Her fra stranden i Puerto Rico. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Savnet nordmann funnet omkommet på Gran Canaria

Har vært savnet siden lørdag. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann i 60-årene fra Bodø har vært savnet på Gran Canaria siden lørdag 11. mars. Mannen forsvant mens han gikk tur i Puerto Rico- og Balito-området, og ble sist sett av sin kone lørdag formiddag, ifølge Canariajournalen.

Onsdag kveld ble en mann funnet omkommet i det samme området hvor den savnede mannen forsvant, melder Canariajournalen.

Utenriksdepartementet opplyser til Dagbladet at de er kjent med at en norsk statsborger skal ha omkommet på Gran Canaria.

- Saken håndteres av spanske myndigheter, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl i UD til Dagbladet onsdag kveld.

Omfattende søk

Store styrker har deltatt i søket etter mannen, som ble trappet opp onsdag.

Både mannskap fra det lokale politiet, sivilforsvaret og frivillige var med i letingen. I tillegg har det vært brukt helikopter i søket, skriver Canariajournalen.

Nordmenn leter

Ifølge Avisa Nordland, har også flere nordmenn som befinner seg på Gran Canaria deltatt i letingen.

- Jeg har gått langs stiene, og sett inn i huler som jeg vet om. Det er ikke spor etter han. Det er ufattelig at han bare har blitt borte, sa bodømannen Børre Grindstein til Avisa Nordland tirsdag.

Bratt terreng

Området mannen forsvant i, er et populært turområde for nordmenn som oppholder seg på Gran Canaria.

Dalsidene er meget bratte, og det er lett å miste fotfeste hvis man prøver å komme seg fram utenfor oppgåtte ruter, skriver Canariajournalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer