<strong>SAVNET:</strong> Svensk politi melder at to norske turister er savnet ved Väderøyene i Tanum i Sverige. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
SAVNET: Svensk politi melder at to norske turister er savnet ved Väderøyene i Tanum i Sverige. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Savnet norsk par i Sverige funnet

Det norske paret som ble meldt savnet i Sverige torsdag er nå funnet. Dårlig mobildekning og ladeproblemer gjorde at paret ikke fikk kontakt med familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et norsk par ble torsdag meldt savnet da familien ikke hadde fått kontakt med dem på to dager. Det skriver politiet i Strömstad på Facebook.

- Vi vet ikke om de bare har slått av sine telefoner, om de har gått tom for strøm, eller hva det kan være. Vi har ingen formening, sa Johan Hilding fra politiet i Strömstad til Expressen.

Svensk politi meldte på Facebook rett etter klokka 17 at paret er funnet, og at de ikke fikk tatt kontakt nettopp på grunn av dårlig mobildekning og lademuligheter.

Paret er på båtferie langs den svenske kysten, og hadde sist kontakt med familie da de var på Väderøyene, litt over en mil fra Fjällbacka.

Forlot ikke Väderøyene

Stefan Johansson, undersøkingsleder i det svenske Vest politidistrikt, bekrefter at paret er funnet, og at de aldri forlot Väderøyene.

- Strømstad-politiet fikk nettopp opplyst fra de pårørende at det norske paret var trygge og i havn, sier Johansson til Dagbladet ved 17-20-tida.

- Det var dårlig telefondekning og ingen lader til mobilene. Dette er langt ute i skjærgården, og det er klart at folk kan bli urolig når man ikke svarer på telefon, sier Johansson.

<strong>VAR SAVNET:</strong> Den norske paret ga sist lyd fra seg da de var i nærheten av Väderøyene, 13 kilometer fra Fjällbacka i Sverige. Nå er de funnet. Foto. Skjermdump
VAR SAVNET: Den norske paret ga sist lyd fra seg da de var i nærheten av Väderøyene, 13 kilometer fra Fjällbacka i Sverige. Nå er de funnet. Foto. Skjermdump Vis mer

Ingen leteaksjon

Pressetalsperson for politiet i region Vest, Ulla Brehn, fortalte at familien tok kontakt med politiet i Strömstad for å anmelde dem som borte. Hun sier at de pårørende var urolig etter å ikke ha hørt noe fra det norske paret siden tirsdag.

- Ingenting tyder på at det har skjedd noen ting. De er på en motorbåt i et stort vann, men det er ingen redningsinnsats eller leteaksjon. Vi vet ikke hvor båten er, bare at de skal sist vært sett på vei til Vädarøyene.

Politiet ba om tips i saken på sosiale medier, samme sted hvor de opplyste at paret er funnet.

Väderøyene ligger i Fjällbackas skjærgård i Tanum kommune. Kommunen ligger midt mellom Göteborg og Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer