Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Foreldrene til Sunniva (13):

- Savnet og sorgen blir spesielt sterkt når vi er alene

For første gang siden Sunniva Ødegård (13) ble funnet død natt til mandag 30. juli, forteller foreldrene om sorgen.

BLOMSTER: Mange har lagt ned blomster på stedet der Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept. Foto: Lars E. Bones / Dagbladet
BLOMSTER: Mange har lagt ned blomster på stedet der Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept. Foto: Lars E. Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VARHAUG/OSLO (Dagbladet): I en tekst Sunniva Ødegårds foreldre har sendt til Dagbladet, via sin bistandsadvokat Harald Øglænd, beskriver de sorgen over å ha mistet sin datter:

«Sunniva var en sprudlende og glad jente. Hun var sosial og likte å være med venner. Hun fikk ofte besøk, og det var vanlig at vennene samlet seg i huset. Sunniva var flink på skolen og hadde gode karakterer.

Fungerende ordfører Mons Skrettingland går på stien som skulle føre Sunniva (13) trygt hjem. Video: Nicolai Eriksen og Lars Eivind Bones Vis mer

Savnet etter Sunniva er veldig sterkt, og det går veldig opp og ned. Savnet og sorgen blir spesielt sterkt når vi er alene og får tenke over alt som har skjedd. Vi holder oss mye hjemme og får besøk av venner og familie, som uttrykker sin medfølelse. Vi er veldig takknemlige for all støtte og bistand som vi har fått fra alle, samt fra kommunens kriseteam, som vi har vært i kontakt med, og som vi vet er tilgjengelige.

Vi tenker også på de som var med på å lete etter Sunniva, og vi vil takke dem for bistanden. Pårørendekontakten fra politiet har også vært til stor hjelp, og har holdt oss oppdatert med sakens utvikling. Selv om vi har fått en del svar på hva som har skjedd, håper vi på at videre etterforskning til slutt vil gi oss alle svarene på hva som skjedde med Sunniva natt til mandag 30. juli.

Vi synes at det er tragisk at det er en lokal ung mann som er siktet for drapet, og vi tenker også på hvordan hans foreldre må ha det nå.

Vi ber om forståelse for at vi på nåværende tidspunkt har et sterkt ønske om å få være i fred. Vi må planlegge begravelse og trenger tiden alene, sammen med våre nærmeste.»

80 tips

Politiet opplyser i en pressemelding sendt ut rett før klokka 10 at de har fått inn en rekke tips i saken.

- Vi har så langt fått inn om lag 80 tips. Dette er verdifull informasjon for oss og gir oss grunnlag for å kunne sjekke opp mot siktedes forklaring og andre deler av etterforskningen, sier leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, Bjørn Kåre Dahl, ifølge skrivet.

Etterforskerne har også avhørt rundt 40 vitner - men understreker at flere avhør gjenstår.

- Noen vitner kan bli kalt inn på nytt, i tillegg til at det også kan være interessant for oss å snakke med personer vi ikke tidligere har vært i kontakt med. Det kan være på bakgrunn av ny informasjon i etterforskningen eller tips, forklarer Dahl.

Prøver å avhøre 17-åringen

Sunniva Ødegård ble funnet død natt til mandag, bare et par steinkast fra sitt hjem. Kort tid etter ble den 17-årige sambygdingen siktet for drap.

Gårsdagens avhør med 17-åringen ble avbrutt, og politiet melder at de i dag vil forsøke på nytt. Han ble tirsdag fengslet for to uker.

Gutten erkjente i går å ha brutt seg inn i Trekløveren barnehage på Varhaug noen timer før Ødegård ble funnet drept. Han nekter for å ha drept jenta.

Personer med opplysninger i saken kan kontakte politiet på tips-rogaland@politiet.no eller telefonnummer 51 89 94 27.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!