Savnet pilot funnet etter fem døgn

Helt tilfeldig ble Michael Holman (46) funnet i Alaska.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Letemannskapene hadde på ingen måte gitt opp letingen etter den erfarne amerikanske flyveren Michael Holman. De hadde ringet inn et 10 000 kvadratkilometer stort område å lete i, altså et område på størrelse med Gambia eller en firedel av Danmark. Torsdag deltok sju fly i leteaksjonen etter Michael Holman, melder Kenai peninsula Online.

Men i tillegg til snøvær, tåke og kraftig vind var det et problem til.

Holman var ikke der.

Forsvant mandag

Mandag la han ut fra Palmer til Seldovia, men noe skjedde underveis med hans lille Maule. Hva er fremdeles uklart. Holman skulle etter planen ha vært framme i Seldovia klokka 14.30. Klokka 16.46 ble det varslet at han ikke hadde kommet fram til avtalt tid. Men å finne ham i live etter fem døgn, var det få som hadde trodd. Holman hadde ingen nødpeilesender om bord i flyet.

- Jeg har hele tiden sagt at vi må være optimistiske. Det er så mange av disse sakene som ender merkelig, så du kan ikke avskrive dem, sier Chris Kobe, koordinator for redningstjenesten til nyhetsbyrået AP.

Etter fem dager var et hercules-fly fra kystvakta som ble kontaktet over Holmans håndholdte radio lørdag kveld. De var på øvelse og plukket helt tilfeldig opp nødmeldingen fra piloten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.