Savnet redningsmann antas omkommet

En person som bidro i redningsarbeidet da den norske seilbåten Wyvern sank i Østersjøen torsdag, er savnet.

SANK: Seilbåten Wyvern sank i Østersjøen i dag. En person fra en båt som kom til unnsetning er savnet. Foto: Sjö- och flygrädningscentralen
SANK: Seilbåten Wyvern sank i Østersjøen i dag. En person fra en båt som kom til unnsetning er savnet. Foto: Sjö- och flygrädningscentralenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitner så redningsarbeideren gå ned med skipet, skriver NRK. Det svenske sjøfartsverket avslutter nå søket etter mannen.

Det skal være for dårlig vær til å dykke ned til skipet for å lete etter ham.

Vedkommende var mannskap på en konkurrerende båt i Tall Ships' Race.

Klokken 5.21 fikk det svenske Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral et nødanrop fra seilbåten Wyvern. Båten hadde begynt å ta inn vann, det er uklart hvorfor.

Mannskapet i sikkerhet Klokka 06.20 ble den første av besetningsmedlemene reddet opp fra den synkende Colin Archeren, og klokken 08 hadde den siste av de ti blitt heist ombord i redningshelikopteret.

Samtlige ble tatt med til fastlandet og redningsaksjonen ble avsluttet.

Savnet redningsmann Klokken 09.22 fikk redningssentralen beskjed om at tre personer fra den konkurrerende båten Wylde Swan hadde gått ombord i båten. Samtlige falt i sjøen, men bare to av dem er brakt i sikkerhet. Det er meldt om 3-4 meter høye bølger og vanskelige forhold i området.

Klokken 09.37 sank Wyvern.

Den 60 fot lange norske seilbåten, som deltok i konkurransen Tall Ships Race, var på vei fra Aarhus til Helsingfors da den begynte å ta inn vann, melder VG.