Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet seilbåt funnet ved Shetland

To personer om bord skal være i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seilbåten som var savnet i en regatta mellom Norge og Shetland, ble fredag morgen funnet. De to om bord skal være i god behold.

Den 21-fots seilbåten deltar i en regatta mellom Bergen og Shetland som begynte onsdag formiddag. Arrangøren ringte inn bekymringsmelding til Hovedredningssentralen i 11-tiden torsdag da båten ennå ikke hadde gitt livstegn fra seg.

Det ble satt i gang en større leteaksjon, med helikoptersøk både fra norsk og britisk side. Kystvaktfartøy deltok også i letingen, og all skipstrafikk fikk beskjed om å holde utkikk etter seilbåten.

- Et britisk fly fant dem i 8.30-tiden fredag morgen. Båten seiler aktivt, og det betyr at de to om bord er i god behold, sier pressetalsmann Anders Bang-Andersen i Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

Båten ble funnet 60 nautiske mil øst for Shetland.

Det er stiv kuling og liten storm i området, og forholdene beskrives som røffe for en seilbåt av denne størrelsen. Etter det Hovedredningssentralen kjenner til skal seilerne være båtvante folk.

- Ja, normalt er folk som deltar i organiserte regattaer er rimelig båtvante, og i tillegg vil vi tro at det stilles krav til sikkerhetsutstyret som båtene som deltar i en organisert regatta skal ha, sier pressesjefen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!