Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet seilbåt funnet

Var uten radiokontakt i 14 timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rednindsmannskaper har i ettermiddag funnet seilbåten som har vært savnet i Nordsjøen siden i går kveld. 

- Seilbåten er lokalisert, og de tre ombord skal være i god behold. En redningsmann er firt ned fra et helikopter. Han har sjekket fartøyet og de tre, og de ser ut til å være i god form, forteller Einar Knudsen, pressetalsmann ved Sola hovedredningssentral til Dagbladet.no. 

Han forteller at båten ble funnet øst for Økofiskfeltet. 

Det er dårlig vær i området, og da de fant båten hadde Sola hovedredningssentral ikke hatt kontakt med de tre siden før midnatt. De fryktet lenge det verste.

- Vi setter inn all beredskap tilgjengelig. Vi må begynne å jobbe ut ifra at noe alvorlig kan ha skjedd, sier Bjørn Jarle Åmlid ved Sola hovedredningssentral like etter klokken 11.30.

Ei redningsskøyte og to Sea King helikoptre søkte i et område 60-70 nautiske mil øst for Ekofiskfeltet i Nordsjøen. Et fly fra det danske forsvaret har også søkt i området.

Vanskelig søk

- De meldte fra om motorstopp klokken 21.30 i går. Vi hadde sist kontakt med dem klokken 23.30, sier Åmlid til Dagbladet.no.

En redningsskøyte ble tilkalt i går kveld, og nådde området i dag formiddag.

- Nærmeste slepekapasitet befant seg i Egersund i går kveld. De melder om dårlige forhold, og vil få vansker med å finne båten. Derfor har vi også satt inn helikoptre, sier Åmlid. 

På grunn av omstendighetene sto redningsmannskapene opp imot et søksområde som stadig vokste i omfang.

- Denne båten har ligget i drift siden klokken 21.30, så det er et stort område den kan befinne seg i, sier Åmlid.

Lite batteri

Seilbåten er registrert i Nederland, og det er tre personer ombord. Hvilken nasjonalitet de tre har er ikke kjent. 

Åmlid sier det dårlige været i området ga grunn til bekymring.

- Da vi sist hadde kontakt klokken 23.30 skal de ombord ha sagt at stemningen var bra. De hadde det fint, men hadde lite strøm på batteriene. Det kan være derfor vi ikke har hatt kontakt med dem siden.

- De befinner seg dessuten i et område med få radiostasjoner, noe som også kan være en forklaring. Men det som gir grunn til bekymring er det dårlige været, sier Åmlid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media