Savnet seiler (58) funnet død

Fra Strømstad i går, lå i sjøen ved Færder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et Sea King redningshelikopter med den savnede 58 år gamle båtførereren ombord, landet ved 13.15-tiden i Larvik. Hovedredningssentralen har fått bekreftet av legen ombord i helikopteret at mannen var død da han ble funnet i sjøen, sier redningsleder Tor Eivind Moss til Dagbladet.no.

Mannen ble funnet i sjøen sørvest av Færder fyr klokka 12.13. Det var ved 06-tiden i morges at en stor redningsaksjon ble satt i gang da den 22 fot store seilbåten ble funnet drivende øst av Færder fyr.

Det var et redningsfartøy som fant mannen i sjøen. To småfly, et helikopter og 10-12 har vært med i letingen. Det har vært bris og greie sjøforhold i området, men det er kaldt i vannet.

- Vi har funnet gjenstander i båten, blant annet en mobiltelefon. Vi kom så i kontakt med en kvinne som fortalte at mannen hennes skulle seile en båt hjem fra Strømstad i går, sier operasjonsleder Petter Aronsen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Den saknede mannen er en 58-åring fra Larvik. Redningsledelsen vet ikke når han falt overbord.  Siste utgående tekstmeldingen fra mannens mobiltelefon var ved  20-tiden i går kveld.

Seilbåten ligger nå til kai i Stavern, mens leteaksjonenonen var i full gang. Et Sea King-redningshelikoper fra Rygge flystasjon og kystvaktfartøyet Titran deltar i letingen.