BLE FUNNET I GOD BEHOLD: Redningsskøyta "Gjert Wilhelmsen" ved den savnede seilbåten "Argo" fra Bodø i ettermiddag før slepet mot Hammerfest startet. Foto: Redningsselskapet.
BLE FUNNET I GOD BEHOLD: Redningsskøyta "Gjert Wilhelmsen" ved den savnede seilbåten "Argo" fra Bodø i ettermiddag før slepet mot Hammerfest startet. Foto: Redningsselskapet.Vis mer

Savnet seiler funnet etter 11 døgn uten kontakt

Til Hammerfest tirsdag kveld - politiet har noen spørsmål. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den savnede seilbåten «Argo» fra Bodø, som ikke har hatt kontakt med omverdenen siden halvannen døgn etter at eieren dro ut fra Tromsø 25. august, kommer til kai i Hammerfest i kveld.

Det var Nordlys som først kunne melde om gladnyheten.

Eieren skulle seile aleine til Svalbard, og siden søndag kveld har det vært en storstilt leteaksjon etter at mannens familie slo alarm.

Bodø-mannen hadde beregnet fem-seks døgn på turen fra Tromsø til Svalbard.

Forsvarets Orionfly, Norsk Aeroklubb og flere redningsfartøy har søkt i store havområder. I tillegg har mange mindre fartøy i området har vært på utkikk, og ved 11-tiden tirsdag formiddag fikk mannskapet på fiskeskøyta «Nyland» øye på en seilbåt som drev 10-12 nautiske mil nord av Sørvær i Finnmark.

I god form

- Jeg har forstått det sånn at han har fått litt problemer med autopilot og motoren på båten, sier Magne Viken, kaptein på redningsskøyta «RS Gjert Wilhelmsen» til Dagbladet.

Redningsskøyta sleper nå «Argo» inn til Hammerfest, og er i land rundt klokka halv åtte.

Viken kan informere om at 20-åringen er i god form, og at han sitter i seilbåten under slepingen. Mannen hadde blant annet mistet telefonen sin, og hadde ingen kommunikasjonsmidler som virket da han ble meldt savnet.

- Hvordan er været i området?

- Akkurat i dag er været fint, men i går var det dårlig være ute ved kysten, og det er ikke godt å si hva slags forhold han har vært utfor ute på havet.

Uten kommunikasjonsmulighet

Redningsskøyta «Gjert Wilhelmsen» med base i Sørvær ble tilkalt, og har tatt seilbåten under slep til Hammerfest.

- Seileren er fysisk uskadd og i god form etter rapportene vi har fått. Han satt med et dieselfilter i handa og hadde ikke fått startet motoren. Politiet vil ta en prat med han når han kommer til land i Hammerfest, og blant annet få klarhet i hvorfor han dro ut på en slik ferd uten kommunikasjonsutstyr, sier redningsleder Stein Rune Nikolaysen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til Dagbladet.