Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet sjøfly trolig lokalisert

Et fly med peileutstyr oppfanget natt til mandag signaler som trolig kommer fra sjøflyet som ble meldt savnet søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Signalene kom fra et område i Slåkådalen i Hjartdal kommune i Telemark. Området er flere kvadratkilometer stort. Det var ikke mulig å stedfeste signalene nærmere, og letemannskapene som mandag morgen tok seg fram til stedet hadde et stort område med ulendt terreng å gjennomsøke.

Natt til mandag var det ikke mulig å bruke helikopter i letingen på grunn av tåke.

Motsatt vei

Sjøflyet lettet fra Heddalsvannet ved Notodden flyplass klokken 13.35, og skulle etter planen kommet til sjøflyhavna ved Fornebu utenfor Oslo klokken 14. Leteaksjonen ble satt i gang da flyet ikke dukket opp.

Slåkådalen ligger nord for Lifjell, flere mil nordvest for Notodden, i motsatt retning av den flyet skulle tatt for å komme til Fornebu. Letingen søndag ettermiddag og kveld foregikk derfor i området mellom Notodden og Fornebu inntil signaler ble oppfanget fra Hjartdal.

Flygeren, en 41 år gammel kvinne bosatt i Oslo, hadde hentet sjøflyet som hadde vært i vinteropplag på et flyverksted på flyplassen ved Notodden. Hun skulle fly det til Fornebu, der Kilen flyklubb, som hun er medlem av, holder til. Kvinnen karakteriseres som en meget erfaren flyger.

Leting

Letemannskaper med snøscooter og hunder ble sendt til Slåkådalen etter at signalene var oppfanget. Mannskaper fra politiet og Røde Kors var framme i området og begynte letingen litt før klokken 5.

Tåke gjorde det umulig å sende inn et helikopter natt til mandag. Da det ble lyst mandag morgen var fortsatt været for dårlig til å bruke helikopter, men redningsledelsen håpet været skulle bedre seg slik at et redningshelikopter som sto klart kunne tas i bruk.

Det avgrensede leteområdet i Slåkådalen ligger nord for Lifjell. Det går vei inn i området, men terrenget er bratt og ulendt. Tåken gjorde sikten dårlig og letingen er derfor vanskelig og tidkrevende.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media