Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Savnet skigåer funnet død etter at staver og ski ble funnet ved hull i isen

Falt gjennom isen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag kveld ble poltiet varslet om at en 62 år gammel mann var savnet i Sirdal i Vest-Agder, etter at han i løpet av lørdag hadde lagt ut på tur fra hytta han oppholdt seg på.

- Familiemedlemmer av mannen kom til hytta i firetiden. Da gikk det spor ut fra hytta. En eller annen gang før de kom har mannen lagt ut på tur, forteller operasjonsleder Victor Jensen ved Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge Fædrelansvennen tok mannens familiemedlemmer kontakt med politiet like før klokken 22.30 lørdag kveld.

Politi, letemannskaper og Sea King redningshelikopter ble kalt inn i søket.

Klokken 01.40 gjorde redningshelikopteret observasjon av en råk i isen på Store Eitlandsvatnet, et par kilometer sør for hytta mannen gikk ut fra.

- De meldte fra om at det var hull i isen og at det var ski og staver ved denne råken, sier Jensen.

Redningsmannskaper dro ut til vannet med redningskjelke og tørrdrakter, for å se om de kunne finne 62-åringen.

«Letemannskaper gjorde funn av savnede på ca tre meters dyp. Avdøde ble hentet opp av råken og vil bli fraktet tilbake av letemannskapene», melder Sør-Vest polidistrikt på Twitter i 06-tiden søndag morgen.

Mannens familie blir tatt hånd om av helsepersonell.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling