Savnet skiløper funnet under snøen. Hadde selv telefonkontakt med politiet

- Han snakker og får varme klær nå, sier politiet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skiløperen som søndag klokka 17.35 ble meldt savnet ved Altevatn i Troms, er nå funnet. Det melder Troms politidistrikt like etter klokka 02.15.

Ifølge operasjonsleder Trond Amundsen i Troms politidistrikt ble mannen funnet under snøen, og ble trolig tatt av en snøskavl.

- Han er bevisst, snakker og får varme klær nå, sier operasjonsleder Amundsen til Dagbladet.

Hadde telefonkonakt med politiet Skiløperen skulle gå fra en hytte i området til bilen som sto på en parkeringsplass et stykke unna. Da han ikke kom fram og kona ikke lenger fikk telefonkontakt med mannen, meldte hun fra til politiet, ifølge operasjonslederen.

Politiet klarte etter hvert å oppnå telefonkontakt med mannen som da lå fast under snøen.

- Vi har hatt jevnlig kontakt siden ettermiddagen, sier Amundsen til Dagbladet.

Det var en omfattende leteaksjon som var satt i verk for å finne mannen. To Bell-helikoptre fra Forsvaret, samt flere titalls letemannskaper fra Røde Kors samt hundepatruljer var involvert.

Tas ned med snøscooter Da dag ble til kveld og kveld til natt, ble situasjonen mer krevende for letemannskapene som også måtte slite med dårlig, ifølge operasjonsleder Amundsen.

- Du kan bare tenke deg situasjonen. Han lå begravet fast under snø, i dårlig vær og det begynte å bli kaldt. Det har vært en krevende situasjon vi er lettet over at er slutt. Det er befriende, sier operasjonslederen.

Siden uværet ikke tillater en helikopter-evakuering, blir skiløperen fraktet ned fra fjellet med snøscooter.