Savnet skiløper funnet under snøen. Hadde selv telefonkontakt med politiet

- Han snakker og får varme klær nå, sier politiet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skiløperen som søndag klokka 17.35 ble meldt savnet ved Altevatn i Troms, er nå funnet. Det melder Troms politidistrikt like etter klokka 02.15.

Ifølge operasjonsleder Trond Amundsen i Troms politidistrikt ble mannen funnet under snøen, og ble trolig tatt av en snøskavl.

- Han er bevisst, snakker og får varme klær nå, sier operasjonsleder Amundsen til Dagbladet.

Hadde telefonkonakt med politiet Skiløperen skulle gå fra en hytte i området til bilen som sto på en parkeringsplass et stykke unna. Da han ikke kom fram og kona ikke lenger fikk telefonkontakt med mannen, meldte hun fra til politiet, ifølge operasjonslederen.

Politiet klarte etter hvert å oppnå telefonkontakt med mannen som da lå fast under snøen.

- Vi har hatt jevnlig kontakt siden ettermiddagen, sier Amundsen til Dagbladet.

Det var en omfattende leteaksjon som var satt i verk for å finne mannen. To Bell-helikoptre fra Forsvaret, samt flere titalls letemannskaper fra Røde Kors samt hundepatruljer var involvert.

Tas ned med snøscooter Da dag ble til kveld og kveld til natt, ble situasjonen mer krevende for letemannskapene som også måtte slite med dårlig, ifølge operasjonsleder Amundsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.