FUNNET: Amerikanske styrker spredte flyveblad for å etterlyse de to amerikanske soldatene som ble kidnappet fredag. Nå er også den andre soldaten funnet død.
FUNNET: Amerikanske styrker spredte flyveblad for å etterlyse de to amerikanske soldatene som ble kidnappet fredag. Nå er også den andre soldaten funnet død.Vis mer

Savnet soldat funnet drept

Savnet i en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Liket av den andre av de to soldatene som ble kidnappet fredag nå er funnet. Det bekrefter amerikanske og afghanske militærmyndigheter til nyhetsbyrået AP.

Talibans talsmann Zabiullah Mujahid hevdet tidligere i dag overfor AP at Taliban etterlot seg liket av Jarod Merlowe for to dager siden, slik at amerikanerne skulle finne ham.

Levningene ble funnet utenfor landsbyen Baraki Barak like ved Charkh, hvor de to soldatene sist ble sett.

Leteaksjon Det ble iverksatt omfattende søk etter at de to amerikanske marinesoldatene Jarod Merlowe og Justin McNeley ble meldt savnet fredag forrige uke. Soldatene forsvant i Logar-provinsen i det østlige Afghanistan. USAs styrker i Afghanistan spredte flygeblader og tok i bruk helikoptre og andre kjøretøy for å finne soldatene.

Søndag ble levningene av Justin McNeley funnet.

I følge Talibans talsmann Zabiullah Mujahid ble han drept i en skuddveksling med opprørerne, mens Nerlowe ble tatt til fange. Han ga ingen forklaring på hvorfor Merlowe var drept.

De to var instruktører på en spesialskole for opprørsbekjempelse. Amerikanske myndigheter har ikke ønsket å kommentere hva de to gjorde i området.

LETEAKSJON En storstilt leteaksjon ble satt i gang for å finne de to soldatene. Foto: AP/Scanpix
LETEAKSJON En storstilt leteaksjon ble satt i gang for å finne de to soldatene. Foto: AP/Scanpix Vis mer