Oslopolitiets Grete Lien Metlid:

Savnet varslingskanal

Selv om det finnes varslingskanaler, er det ikke alltid lett å bruke dem, mener Grete Lien Metlid.

SI IFRA: Grete Lien Metlid, leder for mener det kan være vanskelig å si ifra om uønsket seksuell oppmerksomhet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SI IFRA: Grete Lien Metlid, leder for mener det kan være vanskelig å si ifra om uønsket seksuell oppmerksomhet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere tilfeller av seksuell trakassering og uønsket atferd i politietaten er avdekket i et nytt forskningsprosjekt, gjennomført av forskerne Dag Ellingsen og Ulla-Britt Lilleaas.

Grete Lien Metlid, leder for Etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt, sier at politidistriktet har nulltoleranse når det gjelder seksuell trakassering.

- Dette viser hvor viktig det er at dette blir tatt på alvor, og at vi ikke må bagatellisere det og tenke at dette ikke forekommer. Jeg støtter politidirektøren, sier Grete Lien Metlid til Dagbladet.

Varslet ikke selv

Tidlig i politikarrieren opplevde Metlid selv å bli utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet, og hun mener at det gjør henne mer bevisst på hvor vanskelig det kan være å varsle.

- Da jeg var ung, var det ikke noen varslingskanaler og det var ikke et tema, sier Grete Metlid.

Hun sa ikke ifra om det hun ble utsatt for og hun savnet en varslingskanal.

- Jeg har opplevd at det kan være vanskelig å si ifra. Derfor er jeg opptatt av dette som leder og rollemodell, at det oppleves som trygt å si fra og at vi som ledere tar tak i dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer