Første fellesintervju:

- Savnet vil være der lenge

Pandemien har forstørret ulikhetene i Norge. Derfor trengs en plan for å gjenreise landet, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre og LO-leder Peggy Hessen Følsvik. - Savnet etter Hans-Christian lever i hver og en av oss, sier de om det uventede dødsfallet.

MÅ GJENREISE: Ap-leder Jonas Gahr Støre og LO-leder Peggy Hessen Følsvik i en ganske tom og død by. Det meste er nedstengt. De mener landet ikke bare trenger gjenåpning, men gjenreising av et tryggere og grønnere arbeidsliv. Video: Kirsten Karlsen / Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dette første fellesintervjuet snakker Støre og Følsvik om savnet etter Hans-Christian Gabrielsen som døde brått for en måned siden, og om den felles jobben de nå må gjøre for å vinne valget. Det arbeidslivet som trer fram når pandemien er slått tilbake, må være ryddigere og grønnere enn det som var før, slår de fast.

- Vi har et valg å vinne, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til Dagbladet.

Dagen etter Gabrielsens død ble hun konstituert som ny LO-leder. På Aps landsmøte til uka blir hun valgt inn i Aps sentralstyre. I dag er hun i mekling med NHO for å unngå storstreik i lønnsoppgjøret.

Gjenreise og rydde opp

Onsdag la statsminister Erna Solberg (H) fram en plan for gradvis åpning av landet etter corona-pandemien.

Men ifølge Ap-lederen og LO-lederen trengs det regjeringsskifte og kursendring, ikke bare avvikling av nedstengningstiltak.

- Coronaen har fungert som et forstørrelsesglass. Ingen av de utfordringene vi hadde før pandemien, er blitt borte. De er blitt forstørret og forsterket. Stikkordene er: Folk utenfor arbeidslivet, psykisk helse, klimautfordringen, beredskap, en velferdsstat som kan forsvare oss når vi blir utsatt for en krise. De mest sårbare er mest utsatt. Forskjellene har økt, sier Støre, og utdyper:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer