Savnet

STAVANGER (Dagbladet): Over 2500 personer blir meldt savnet i Norge hvert år. Bare i Oslo er det registrert 421 savnede i 1998. Kay Harald (20) er en av dem som plutselig ble borte. Foreldrene Kåre og Inger Voldum leter fremdeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opp til fem personer hvert år kommer aldri til rette, men de aller fleste som forsvinner blir funnet. Stavanger-gutten forsvant 11. desember i fjor. Til sommeren reiser Kåre og Inger igjen til Oslo. De gir ikke opp håpet om å finne gutten sin.

Uvisshet

- Noen ganger står jeg ved vinduet hjemme, stirrer ut, og tenker «hva om han plutselig kom inn», sier mor Inger. Uvissheten, smerten og håpet preger familien Voldum i Paradisveien. Huset de har bodd i siden Kay Harald var nyfødt kjennes tommere. - Vi føler en konstant sorg. Hvis han er i live, trenger han hjelp. I så fall er det merkelig at han ikke tar kontakt. Det gjør vondt å gå slik og vente, men vi kan ikke la dette ødelegge oss, sier Kåre og Inger Voldum til Dagbladet. Foreldrene har de siste månedene bittert fått erfare at det ikke er mye hjelp å få når en myndig sønn med psykiske problemer plutselig forsvinner. Foreldrenes skjebne er at det ikke finnes et apparat som kan spore opp en myndig person, så lenge politiet ikke har mistanke om at noe kriminelt har tilstøtt ham.

Ville gå tur

Han forsvant tidlig om kvelden 11. desember. Da skilte han og en kamerat lag. Kay Harald sa at han ville gå en tur. - To dager seinere ga vi politiet beskjed om at han var forsvunnet. Men det var helg, og vi fikk beskjed om å ringe igjen på mandag, sier mor Inger og far Kåre. - Det burde vært satt i gang søk i friområdene med én gang, for politiet visste jo at Kay Harald ikke var helt frisk. Han hadde et treukers opphold på Rogaland psykiatriske sykehus bak seg, sier far Kåre. Da han forsvant hadde han på seg en grønn militærjakke, gråblå bukser og lyse joggesko.

Leting

Sammen med venner og kjente startet foreldrene til Kay Harald egne leteaksjoner, mens andre var opptatt med å feire jul. Familien har søkt i omtrent det som er av friområder i Stavanger, siden de vet at Kay Harald alltid har vært et ihuga turmenneske. 20. februar dro Kåre og Inger til Oslo for å lete. De trålte bygatene, stoppet folk, og viste fram et bilde av Kay Harald. Ei jente mente at hun hadde sett Kay Harald ved Aker brygge, der rullebrettkjørerne holder til. - Han har mange interesser. Maling, musikk og rullebrett. Det første brettet kjøpte han brukt da han var 12- 13 år. Han var ganske ivrig, og pleide å dra til Oslo, forteller mor Inger. Under Oslo-oppholdet traff Kåre og Inger også ansatte i Uteseksjonen. Men traff de ham, kunne de ikke gi foreldrene beskjed om han ikke ville det selv. Dagene og månedene går. Ingen vet hva som har hendt med Kay Harald. Men familie og venner håper at Kay Harald kommer til rette. - Utfordringen er å takle livet videre, sier Kåre og Inger Voldum.

TOMT: Inger og Kåre Voldum leter fremdeles etter sin eldste sønn, Kay Harald. De håper at han vil vende tilbake til gutterommet.