Savnet

STAVANGER (Dagbladet): Over 2500 personer blir meldt savnet i Norge hvert år. Bare i Oslo er det registrert 421 savnede i 1998. Kay Harald (20) er en av dem som plutselig ble borte. Foreldrene Kåre og Inger Voldum leter fremdeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Opp til fem personer hvert år kommer aldri til rette, men de aller fleste som forsvinner blir funnet. Stavanger-gutten forsvant 11. desember i fjor. Til sommeren reiser Kåre og Inger igjen til Oslo. De gir ikke opp håpet om å finne gutten sin.

Uvisshet

- Noen ganger står jeg ved vinduet hjemme, stirrer ut, og tenker «hva om han plutselig kom inn», sier mor Inger. Uvissheten, smerten og håpet preger familien Voldum i Paradisveien. Huset de har bodd i siden Kay Harald var nyfødt kjennes tommere. - Vi føler en konstant sorg. Hvis han er i live, trenger han hjelp. I så fall er det merkelig at han ikke tar kontakt. Det gjør vondt å gå slik og vente, men vi kan ikke la dette ødelegge oss, sier Kåre og Inger Voldum til Dagbladet. Foreldrene har de siste månedene bittert fått erfare at det ikke er mye hjelp å få når en myndig sønn med psykiske problemer plutselig forsvinner. Foreldrenes skjebne er at det ikke finnes et apparat som kan spore opp en myndig person, så lenge politiet ikke har mistanke om at noe kriminelt har tilstøtt ham.

Ville gå tur

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer