Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tre franskmenn blant åtte ofre for London-terroren

Sébastien (36) og Xavier (45) meldt drept i London-terroren. Tre franskmenn blant ofrene

Dødstallet oppe i åtte.

OFFER: Sébastien Belanger, som meldes savnet på plakaten på bildet fra London Bridge, skal være det andre bekreftede franske offeret for London-terroren på lørdag. En tredje franskmann er også blant de døde. Foto: Scanpix/AFP/Justin Tallis
OFFER: Sébastien Belanger, som meldes savnet på plakaten på bildet fra London Bridge, skal være det andre bekreftede franske offeret for London-terroren på lørdag. En tredje franskmann er også blant de døde. Foto: Scanpix/AFP/Justin Tallis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødstallene er nå oppe i åtte, etter at tre terrorister sent lørdag kveld angrep London Bridge og det nærliggende utestrøket Borough Market. Flere av ofrene er franske.

- I øyeblikket er status for de franske ofrene for London-angrepet to døde og åtte skadete, hvorav fire alvorlig, heter det i et kommuniké fra den franske utenriksministeren Jean-Yves Le Drian i morges.

- Det er med stor sorg jeg har fått vite at en av de franske borgerne som det tidligere ikke var gjort rede for, har blitt identifisert blant de døde, sier Le Drian ifølge The Guardian.

Le Figaro skriver at departementet ikke har villet bekrefte hvem det andre franske offeret er. Flere medier, blant dem Franceinfo, melder likevel at det dreier seg om den 36 år gamle Sébastien Belanger.

- Truffet av terrorist-bil

En tredje franskmann, 45 år gamle Xavier Thomas, meldes nå også omkommet under angrepet, i blant andre Independent. Dette og andre britiske nettsteder, som Guardian, skriver nå at dødstallet er oppe i åtte, etter at personen som navngis som Thomas er funnet i Themsen.

Ifølge Independent har vitner tidligere meldt at han ble truffet av terroristenes bil på London Bridge, og havnet i elva.

Le Figaro skriver at Sébastien Belanger lørdag kveld, da terrorangrepet skjedde, befant seg på Boro Bistro like ved Borough Market hvor en rekke personer ble stukket med kniv eller machete i løpet av få minutter lørdag kveld.

Terrorangrepet har også fått alvorlige politiske følger, etter at USAs president Donald Trump angrep Londons borgermester Sadiq Khan for hans uttalelser etter terrorangrepet.

Hele Norges coronakart