Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berømt hotell blir «signaturhotell» for hotellkjede:

Scandic hotels skal drive Grand Hotel i Oslo

Milliardæren Christian Ringnes fornøyd med løsningen for sitt hotell-hjertebarn.

FORNØYD: Grand Hotell-eier Christian Ringnes har fått en ny samarbeidspartner til å drive tradisjonsrike Grand Hotel i Oslo. Her er han i forbindelse med et nytt kulturprosjekt i januar i fjor, da landets mest berømte hotell skulle pusses opp. Foto: Rolf Øhman/Scanpix
FORNØYD: Grand Hotell-eier Christian Ringnes har fått en ny samarbeidspartner til å drive tradisjonsrike Grand Hotel i Oslo. Her er han i forbindelse med et nytt kulturprosjekt i januar i fjor, da landets mest berømte hotell skulle pusses opp. Foto: Rolf Øhman/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scandic Hotels har inngått avtale med eiendomsselskapene Pandox og milliardæren Christian Ringnes' selskap Eiendomsspar om å overta driften av fem hoteller i Norge, deriblant Grand Hotel, samt to i Sverige og ett i Danmark.

Grand Hotel blir i løpet av 2017 et signaturhotell i Scandics regi, heter det i en pressemelding fra Scandic Hotels.

I tillegg til Grand Hotel, vil Scandic ta over driften av Lillehammer Hotel, Meetingpoint Hafjell, Thon Hotel Fagernes og Thon Hotel Sørlandet.

– Grand har en helt spesiell plass i hjertet mitt, sier Christian Ringnes, administrerende direktør i Eiendomsspar.

– Hotellet krever mye kjærlighet, og det er av stor betydning hvordan det drives. Etter å ha sett hva Scandic har fått til med blant annet Haymarket i Stockholm, er jeg helt trygg på at Grand Hotel kommer til å forbli den institusjonen det er, sier Ringnes.

Overtakelsen av hotellene i Norge forutsetter godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter. Det er planlagt at Scandic Hotels overtar driften i etapper i løpet av andre kvartal 2017.

Foruten hotellene i Norge overtar Scandic også Best Western Plus Hotel Prince Philip og The Hub Hotel i Stockholm, samt First Hotel Copenhagen i København. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling