FORNØYD: Grand Hotell-eier Christian Ringnes har fått en ny samarbeidspartner til å drive tradisjonsrike Grand Hotel i Oslo. Her er han i forbindelse med et nytt kulturprosjekt i januar i fjor, da landets mest berømte hotell skulle pusses opp. Foto: Rolf Øhman/Scanpix
FORNØYD: Grand Hotell-eier Christian Ringnes har fått en ny samarbeidspartner til å drive tradisjonsrike Grand Hotel i Oslo. Her er han i forbindelse med et nytt kulturprosjekt i januar i fjor, da landets mest berømte hotell skulle pusses opp. Foto: Rolf Øhman/ScanpixVis mer

Berømt hotell blir «signaturhotell» for hotellkjede:

Scandic hotels skal drive Grand Hotel i Oslo

Milliardæren Christian Ringnes fornøyd med løsningen for sitt hotell-hjertebarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scandic Hotels har inngått avtale med eiendomsselskapene Pandox og milliardæren Christian Ringnes' selskap Eiendomsspar om å overta driften av fem hoteller i Norge, deriblant Grand Hotel, samt to i Sverige og ett i Danmark.

Grand Hotel blir i løpet av 2017 et signaturhotell i Scandics regi, heter det i en pressemelding fra Scandic Hotels.

I tillegg til Grand Hotel, vil Scandic ta over driften av Lillehammer Hotel, Meetingpoint Hafjell, Thon Hotel Fagernes og Thon Hotel Sørlandet.

– Grand har en helt spesiell plass i hjertet mitt, sier Christian Ringnes, administrerende direktør i Eiendomsspar.

– Hotellet krever mye kjærlighet, og det er av stor betydning hvordan det drives. Etter å ha sett hva Scandic har fått til med blant annet Haymarket i Stockholm, er jeg helt trygg på at Grand Hotel kommer til å forbli den institusjonen det er, sier Ringnes.

Overtakelsen av hotellene i Norge forutsetter godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter. Det er planlagt at Scandic Hotels overtar driften i etapper i løpet av andre kvartal 2017.

Foruten hotellene i Norge overtar Scandic også Best Western Plus Hotel Prince Philip og The Hub Hotel i Stockholm, samt First Hotel Copenhagen i København. (©NTB)