«Scandinavian Star» kan havne hos Dørum

Danske politikere krever at justisministeren vurderer gjenopptakelse av «Scandinavian Star»-tragedien. Hvis det skjer, må trolig kollega Odd Einar Dørum gjøre det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dansk Folkepartis nestformann, Peter Skaarup, vil ha svar på hvilke initiativ den danske justisministeren Lene Espersen vil foreta seg for å gjenåpne etterforskningen av ulykken. Nestformannen sa også at hun bør diskutere dette med sine norske og svenske kolleger.

- Nye opplysninger tyder på at eierforholdet har vært helt annerledes enn hittil antatt av myndighetene. De peker på forsikringssvindel som et mulig motiv for brannen, sier Skaarup til danske Ritzau Bureau.

- Dette er meget interessant. Hvis dette løftes opp på ministernivå, bør det være kontakt mellom de to justisministrene, og da bør også den norske regjeringen vurdere om saken skal gjenåpnes, sier støttegruppas advokat, Harald Stabell.

Norge avventende

- Vi følger med på det som skjer i saken, og avventer et eventuelt utspill fra Danmark, sier statssekretær Jørn Holme.

Kravet om gjenåpning har vokst seg sterkt de siste ukene, etter at vitner fortalte at brannen ble påsatt av besetningsmedlemmer på «Scandinavian Star», noe politiet i Frederiksberg vurderer om skal etterforskes på nytt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer