Schæfer fastbundet i skogen for å dø

– Verste jeg har sett, sier kenneleier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da Halvard G. Hagen gikk tur i skogen i Gråura i Oppdal lørdag, fant han en ung schæferhund bundet fast til et tre. Hunden kan ha stått der i over ei uke, om ikke enda lenger.

Lørdagen en uke før hørte nemlig Hagen en hund som gjødde, men så ikke noe til hunden. Men neste lørdag hørte han hunden gjø på omtrent samme stedet.

– Da skjønte jeg at noe ikke var som det skulle, sier Hagen til Aura Avis/Opdalingen.

Han fant den unge hunden fastbundet med tau i et tre som ikke var synlig fra veien som går rett i nærheten. Hunden hadde surret seg fast i tauet, og var skinnmager etter å ha vært bundet fast.

- Grov mishandling

Hagen fikk tatt med seg hunden til Oppdal hund- og kattepensjonat. Kenneleieren Ingrid Bjørndalsæter sier til Aura Avis/Opdalingen at hun tror hunden er blitt utsatt for neglisjering eller vanskjøtsel.

– Det verste jeg har sett, sier Bjørndalsæter, som har drevet kennel i 14 år, om den unge schæferen.

Overfor Dagbladet.no utdyper hun hundens tilstand da den kom til henne.

MMS-foto: Ingrid Bjørndalsæter
MMS-foto: Ingrid Bjørndalsæter Vis mer

- Dette er veldig grov mishandling. Hunden var bare skinn og bein, og det ser ut som at den har blitt vanskjøttet av eieren før den ble satt i skogen, sier Bjørndalsæter.

Vanskelig å finne eieren

Hunden virker snill og tillitsfull på tross av oppholdet i skogen, Bjørndalsæter synes også det ser ut som om hunden har blitt etterlatt der av eieren, og tror han kan ha stått der i lang tid.  

- Det har regnet og snødd, og det har nok berget livet hans. Vi skal prøve å finne et godt hjem til ham etter hvert, sier kenneleieren til Dagbladet.no.

Hunden er ikke merket, så det vil være nesten umulig å finne eieren hvis ikke publikum har tips til politiet om hunden.