LETEAKSJON: Den var den 14 måneder gamle schærefen Nike som sammen sin eier, vekter Erlend Laupsa (46), og den selverklærte «klarsynte» Michael Winger (31) som fant den døde mannen. 
Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
LETEAKSJON: Den var den 14 måneder gamle schærefen Nike som sammen sin eier, vekter Erlend Laupsa (46), og den selverklærte «klarsynte» Michael Winger (31) som fant den døde mannen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Schæferen Nike (14 mnd.) fant den døde på Nes

Trolig den savnede Frank André Gundersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NES (Dagbladet): Den var den 14 måneder gamle schæferen Nike som sammen sin eier, vekter Erlend Laupsa (46), og den selverklærte «klarsynte» Michael Winger (31) som fant den døde mannen - samme område hvor det har blitt lett etter den savnede Frank Andre Gundersen (31).

- Vi hadde vært ute på leting i tre dager, da vi fant den døde mannen i går kveld. Da Nike snuste seg fram til liket, så jeg at alle beskrivelsene Winger hadde gjort stemte. Han lå ved ei rot, like ved en bekk og nær en skråning med mange steiner. Det var bare om å gjøre å finne den riktige grusveien, sier Laupsa til Dagbladet sent torsdag kveld.

Uten at de visste om det på forhånd, er Winger og Laupsa nesten naboer på Eidsvoll. De har også - uten å vite om det - samarbeidet om å finne en savne person i Østfold i april i år. Da ble mange frivillige koblet inn i letingen etter en mann i Aremark.

Bror til den mannen koblet de to sammen i letingen etter Gundersen, som sist ble sett i live i Nes på Romerike rundt 5. mai. Politiet har ikke fått endelig bekreftet at det er Gundersen som er funnet.

- Jeg så aldri ansiktet, men ut fra hårfarge og størrelse liknet det på den savnede mannen, som jeg hadde sett bilde av i avisene, sier Laupsa.

De ringte politiet ved 22-tiden i går kveld, og da var det nesten blitt mørkt.

- Jeg har forstått at det tidligere har vært leting med hunder i nærheten av funnstedet, men mange hunder som ikke er spesialtrente velger å overse døde personer. Nike er ikke trent på noe slikt, og dette er den første døde personen han finner.

Politiadvokat Hrenovica bekrefter til Dagbladet at det var i dette området politiet har søkt etter Frank André Gundersen (31), som skal ha blitt drept. Politiet kan ikke bekrefte at det er 31-åringen som har blitt funnet.

- Liket er sendt til rettsmedisinsk institutt, og kan ikke uttale meg om det før jeg har oboduksjonsrapporten foran meg, sier Hrenovica.

Politiadvokaten opplyser at de jobber på spreng med å løse drapsgåta.

- Vi jobber med å kartlegge hva som har skjedd med Frank André Gundersen, både hans bevegelser og motivet for drapet.

To menn på 27 og 29 år er siktet for drapet på nordlendingen som var på besøk da han forsvant. En av dem er i slekt med 31-åringen.

Begge de siktede er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. Begge nekter straffskyld. De ble pågrepet torsdag forrige uke og ble først siktet for besittelse av narkotika.

Michael Winger var med på å finne den døde. 
Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
Michael Winger var med på å finne den døde. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer