Schanche forsvarte tiltalt politimann

Mr. rallycross støttet forklaringene til en av de to korrupsjonstiltalte politimennene.

RETT PRIS: Schanche slik han er best kjent under EM runde i Rallycross på Lyngåsbanen i 2001. I dag vitnet bilveteranen i korrupsjonssaken mot to politimenn i Oslo tingrett.  
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
RETT PRIS: Schanche slik han er best kjent under EM runde i Rallycross på Lyngåsbanen i 2001. I dag vitnet bilveteranen i korrupsjonssaken mot to politimenn i Oslo tingrett. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den tidligere rallycrossmesteren Martin Schanche støttet forklaringene til en korrupsjonstiltalt politimann da han var innkalt som vitne i Oslo tingrett i dag.

Spesialenheten for politisaker siktet i fjor to politimenn, en 52-åring og en 57-åring, for korrupsjon. De to ble tiltalt, og saken startet i Oslo tingrett i begynnelsen av måneden.

Schanche var innkalt av 57-åringens advokat og ble som ekspertvitne spurt om forhold rundt kjøp av en konkurransebil.

Sakens bakgrunn

I april 2007 skal den tiltalte 57-åringen ha fortollet en Subaru Impreza konkurransebil ved å framlegge en faktura på 13.700 britiske pund fra et engelsk firma. Dette ble oppgitt som bilens kjøpesum.

Aktoratet mener at 57-åringen fortiet at rett kjøpesum var 60.000 pund, og at han dermed hadde betalt 138.552 kroner for lite i toll- og merverdiavgift.

Schanche var klar i sitt svar til retten.

- Bilen hadde en rett pris da den ble importert til Norge, og den var ikke verdt mer, sa «Mr. Rallycross» i sin forklaring.

Den innkjøpte bilen hadde Schanche både sett og vært med på å omdanne fra en fabrikkbil til fullblods løpsbil.

- Å kjøpe en konkurransebil er noe helt annet enn å kjøpe en vanlig familiebil, slo Schanche fast.

- Ville ikke snyte

Den tiltalte 57-åringen sier til NTB at han ikke hadde til hensikt å snyte staten for avgifter.

- Det er en nesten umulig oppgave å fastsette en pris på en asfaltracer som må bygges opp etter at den er importert, sier han.

57-åringen er sammen med en 52 år gammel politikollega siktet for korrupsjon. De skal ifølge tiltalen ha mottatt rundt 210.000 kroner i bestikkelser. I tillegg må 57-åringen svare for tyveri av strøm, tolljuks og brudd på våpenloven.

«Full pakke»

- Vi vet nesten ingenting. Spesialenheten for politisaker kjører «full pakke» mot oss uansett. Jeg vet ikke hva slags grunnlag de har for å gjøre det, sier 57-åringen til NTB.

Han har i årevis vært kjent som instruktør i kjøretrening for utrykningsbiler, og både politiet og Forsvaret har brukt ham.

57-åringen hadde et halvt år igjen før han skulle gå av med pensjon da Spesialenheten for politisaker tok ut siktelsen mot ham.

- Helt uforståelig. Jeg har vært i politiet i 35 år og har plettfri vandel, sier han.

(NTB)