Schanches helikopter styrtet

OSLO/GJØVIK (Dagbladet):Martin Schanche og hans 11 år gamle datter Melissa er sendt til sykehus med kuttskader etter at de i dag styrtet med helikopter sør for Gjøvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helikopteret, som Schanche er medeier i, var på vei inn for landing ved Gjøvik Næringspark da det fikk problemer med bakrotoren rotor i seks til åtte meters høyde, og gikk i spinn.

- Jeg vet ikke om jeg skal kalle det en styrt eller en nødlanding. Det traff ikke bakken spesielt hardt, men la seg over på siden slik at rotorene traff bakken og brakk. Det var ingen eksplosjon, sier Gunnar Holm Ringen ved Vest-Oppland politidistrikt til Dagbladet. Ulykken inntraff ca. klokken 14.15.

I tillegg til Schanche, som førte helikopteret, og datteren, befant det seg to venner av rallykjøreren i helikopteret. Alle fire ble sendt til Gjøvik sykehus med lettere skader. Schanche og datteren har kuttskader på hendene, mens en kvinnelig passasjerer skal ha fått en noe større kuttskade.

– De har det veldig bra. Ingen av dem blir lagt inn, men har fått behandling for kutt og slagskader, sier vakthavende lege ved kirurgisk avdeling, Jørn Torjussen, til Nettavisen.

Schanche er i følge sin kone Birgit ved godt mot etter ulykken.

- Den mannen er iskald. Det er hans datter også. Det var hun som ringte meg for å varsle om ulykken, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer