Scheel-utvalget: - 40 000 færre betaler formueskatt med vårt forslag

40 000 færre formueskattbetalere i år med skattereformen som er foreslått.

HAR REGNET PÅ SKATT: Finansdepartementet inviterer til pressekonferanse med presentasjon av anbefalingene fra Skatteutvalget. Leder av utvalget, Hans Henrik Scheel, overrakk utredningen til finansminister Siv Jensen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR REGNET PÅ SKATT: Finansdepartementet inviterer til pressekonferanse med presentasjon av anbefalingene fra Skatteutvalget. Leder av utvalget, Hans Henrik Scheel, overrakk utredningen til finansminister Siv Jensen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Scheel-utvalget la i dag fram i sine forslag til en ny skattereform i Norge. Utgangspunktet var å endre selskapsskatten, men som følge av dette har de forslått store strukturelle endringer i både person- og boligbeskatningen.

Et av forslagene er å øke bunnfradraget for formueskatten fra rundt millionen til 2,13 millioner. Samtidig skal hele 80 prosent, mot dagens 25 prosent, av antatt markedsverdi på boligen utgjøre likningsverdien. Likningsverdien regnes som formue. Altså vil langt flere nordmenn eie en bolig som kan bli formuebeskattet enn i dag.

40 000 færre - Hvor mange kommer til å betale formueskatt med de forslagene dere legger fram i dag?

- 560 000 nordmenn vil betale formueskatt med vårt forslag. I dag betaler 600 000 nordmenn formueskatt, sier utvalgslederen Hans Henrik Scheel til Dagbladet.

Scheel har regnet ut at en senking av den nederste personskattesatsen til 20 prosent i kombinasjon med det høye bunnfradraget for formuebeskatning vil gi færre formueskattere enn i dag.

- Så spekulasjonene om at flere må betale skatt på bolig er feil?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer