Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Scheel-utvalget viser at vi trenger skattelette

Gjermund Hagesæter (Frp) tror flere av forslagene blir droppet.

FOLK FLEST: Det viktigste er at folk flest kommer godt ut av endringene i skattesystemet, sier Frps finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæther etter at Hans Henrik Scheel overleverte rapporten fra Skatteutvalget til finansminister Siv Jensen tidligere i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FOLK FLEST: Det viktigste er at folk flest kommer godt ut av endringene i skattesystemet, sier Frps finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæther etter at Hans Henrik Scheel overleverte rapporten fra Skatteutvalget til finansminister Siv Jensen tidligere i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det mest dramatiske er kanskje at ligningsverdien på boliger skal økes til 80 prosent av markedsverdi, ikke 20 prosent som i dag. Det vil nok slå ganske hardt ut med dagens formuesskattregime, og selv om den blir ytterligere redusert, sier Hagesæter, Frps finanspolitiske talsmann, til NTB.

Folk flest Han er likevel enig i flere av forslagene fra Scheel-utvalget, som la fram sin rapport for partienes finansminister Siv Jensen tirsdag.

- Rapporten viser at vi må gjøre en endring med skatte- og avgiftslettelser. Det er ikke noe problem for oss, det er det vi gikk til valg på. Det er viktig for oss at folk flest kommer godt ut av dette, sier han.

Konkrete innspill - Vi har fått mange konkrete innspill. Jeg er sikker på at alle ikke blir gjennomført, men at noe vil være førende for debatten som kommer, sier han.

Høyre skeptisk Høyre er skeptisk til utleieskatt og fjerning av skattefri banksparing, som utvalget foreslår.
Scheel-utvalget mener det er gode grunner til å trappe ned favoriseringen av bolig i inntektsbeskatningen og foreslår blant annet å kutte ut dagens ordning med skattefritak ved utleie av boliger.

- Dyrere for studenter og flyktninger - Dette vil kunne føre til at regningen sendes rett til leietakeren, og leieprisene vil gå opp. Dermed gjør vi situasjonen enda verre for dem som har det vanskeligst fra før. Det er ofte snakk om studenter og flyktninger, sier Kapur.

Han understreker at det ikke er «rike bolighaier» som tjener penger på å leie ut leiligheter i sine egne boliger, men alt fra nyetablerte som trenger en liten ekstrainntekt i startfasen, til enslige eldre som synes det er trygt å ha noen boende hos seg, og som er avhengig av leieinntekter for å få endene til å møtes.

Inn på boligmarkedet Kapur mener Boligsparing for ungdom er en viktig sparemåte for mange unge mennesker, og ofte det viktigste verktøyet de har for å komme inn i boligmarkedet, sier Kapur. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling