Scheie får ikke hjelpe

NRK nekter den populære fotballkommentatoren Arne Scheie å stille opp for å markere Verdens Flyktningedag 20. juni. NRK-ledelsen mener at det frivillige oppdraget går ut over jobben hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ole Bjørner Loe Welde

Flyktningerådet og tidligere NRK-medarbeider Petter Nome spurte den profilerte programlederen om han kunne bidra til markeringen av flyktningdagen. Arne Scheie sa seg i utgangspunktet positiv til oppdraget.

Sportskommentatoren skulle lese inn et opprop som skulle spilles over høyttalerne på alle landets fotballarenaer på Flyktningdagen 20. juni. Han skulle gjøre opptaket i fritida, og ville stille opp gratis. Likevel reagerte NRK-ledelsen.

Populær medarbeider

- Jeg var i utgangspunktet interessert i dette oppdraget og tok henvendelsen videre til ledelsen. De sa nei, og jeg forholder meg til det, sier Scheie.

Nyhetsdirektør Anne Aasheim begrunner avslaget med at Arne Scheie rett og slett er for populær.

- Han er en av de medarbeiderne som får mange slike tilbud. Arne har fulltidsjobb i NRK, og vi må prøve å skjerme ham. Vi er nå midt i fotballsesongen, sier Aasheim, som opplyser at hovedregelen alltid er at NRK-profiler ikke skal stille opp på slike arrangement, selv om de går til veldedige formål.

Kan gå ut over jobben

- NRK får en rekke henvendelser om bruk av våre profilerte programledere. Det er vanskelig for oss å gå inn å vurdere hvilke veldedige formål som er gode nok. Vi ønsker ikke å komme i en situasjon hvor vi må sitte og vurdere veldedige organisasjoner opp mot hverandre, sier Aasheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer