RØDE TALL I SCHIBSTED:  Konsernsjef Kjell Aamot la fram røde tall for Norges største mediekonsern i dag. Her fra et foredrag på Handelshøyskolen BI tidligere i år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
RØDE TALL I SCHIBSTED: Konsernsjef Kjell Aamot la fram røde tall for Norges største mediekonsern i dag. Her fra et foredrag på Handelshøyskolen BI tidligere i år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Schibsted 2 mrd. i minus

VG og Aftenpostens eier skal spare en milliard i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Schibsted-konsernet presenterte fredag morgen et tap på 2 milliarder kroner for fjerde kvartal 2008.

I samme kvartal 2007 leverte Schibsted et resultat på 177 millioner kroner. Tapet for fjerde kvartal 2008 ble verre enn analytikerne spådde på forhånd.

Det dårlige resultatet skyldes i all hovedsak svake annonsemarkeder i avisene. Rubrikkmarkedet faller delvis på grunn av at folk mister jobben og at færre boliger er på markedet i kjølvannet av finanskrisen.

- Økt arbeidsledighet og svake eiendomsmarkeder som følge av at finanskrisen har gått over i en realøkonomisk nedgangsperiode har ført til betydelige fall i rubrikkmarkedene på papir i alle Schibsteds markeder. Også rubrikkannonser på internett er rammet i form av svakere veksttakt, eller for enkelte kategorier tilbakegang, skriver Schibsted i kvartalsrapporten som ble lagt fram i dag.

Færre avislesere gjør dessuten også sitt til at Schibsted sliter. For å motvirke effekten av dette, satser Schibsted blant annet på å skru opp prisen på VG og Aftonbladet.

Konsernet har satt i gang det som omtales som et omfattende lønnsomhetsprogram, med samlet effekt på 1 milliard kroner for 2009, og fortsetter etableringen av Media Norge. Dessuten vil det bli iverksatt en samordning av virksomhetene i Aftonbladet og Svenska Dagbladet i et nytt Schibsted Sverige.

(NTB)