Schibsted 2 mrd. i minus

VG og Aftenpostens eier skal spare en milliard i år.

RØDE TALL I SCHIBSTED:  Konsernsjef Kjell Aamot la fram røde tall for Norges største mediekonsern i dag. Her fra et foredrag på Handelshøyskolen BI tidligere i år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
RØDE TALL I SCHIBSTED: Konsernsjef Kjell Aamot la fram røde tall for Norges største mediekonsern i dag. Her fra et foredrag på Handelshøyskolen BI tidligere i år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Schibsted-konsernet presenterte fredag morgen et tap på 2 milliarder kroner for fjerde kvartal 2008.

I samme kvartal 2007 leverte Schibsted et resultat på 177 millioner kroner. Tapet for fjerde kvartal 2008 ble verre enn analytikerne spådde på forhånd.

Det dårlige resultatet skyldes i all hovedsak svake annonsemarkeder i avisene. Rubrikkmarkedet faller delvis på grunn av at folk mister jobben og at færre boliger er på markedet i kjølvannet av finanskrisen.

- Økt arbeidsledighet og svake eiendomsmarkeder som følge av at finanskrisen har gått over i en realøkonomisk nedgangsperiode har ført til betydelige fall i rubrikkmarkedene på papir i alle Schibsteds markeder. Også rubrikkannonser på internett er rammet i form av svakere veksttakt, eller for enkelte kategorier tilbakegang, skriver Schibsted i kvartalsrapporten som ble lagt fram i dag.

Færre avislesere gjør dessuten også sitt til at Schibsted sliter. For å motvirke effekten av dette, satser Schibsted blant annet på å skru opp prisen på VG og Aftonbladet.

Konsernet har satt i gang det som omtales som et omfattende lønnsomhetsprogram, med samlet effekt på 1 milliard kroner for 2009, og fortsetter etableringen av Media Norge. Dessuten vil det bli iverksatt en samordning av virksomhetene i Aftonbladet og Svenska Dagbladet i et nytt Schibsted Sverige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer