Schibsted-selskap i plagiatstrid

Hermet etter konkurrenten, men glemte å fjerne bevisene.

DAVID MOT GOLIAT: Alexander Haraldsen, som har laget nettstedet Strømvalget, er oppgitt over Schibsteds opptreden. Foto: Jacques Hvistendahl /Dagbladet
DAVID MOT GOLIAT: Alexander Haraldsen, som har laget nettstedet Strømvalget, er oppgitt over Schibsteds opptreden. Foto: Jacques Hvistendahl /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alexander Haraldsen (28) driver selskapet Strømvalget og registrerte domenet stromvalget.no i 2010. Ett år senere kom et selskap i det nordiske Schibsted-konsernet på banen med samme tjeneste, og registrerte domenet byttestrom.no. Begge sider henter data fra konkurransetilsynet og vil oppfordre sine kunder til å velge billigste strømleverandør, med et lite vederlag på veien.

Konkurranse er den unge gründeren ikke redd for, men overraskelsen ble stor da han oppdaget at Schibsted-selskapet hadde plagiert deler av innholdet på siden hans.

Haraldsen tok kontakt med Schibsted i Norge i mars i år, konsernet beklaget og lovet at de skulle ordne opp.

- Jeg er en liten gründer som jobber på spreng for å bygge en god tjeneste, så jeg tenkte det var bedre ta kontakt med Schibsted på en hyggelig måte enn å ta opp kampen med advokat, sier Haraldsen.Byttet byer Under spørsmål og svar-siden hadde Bytte strøm vært vel ivrig med CTRL C og CTRL V-knappene. Se på eksempelet under fra Haraldsen:

«Jeg bor i Trondheim. Kan jeg bytte til en leverandør lokalisert i Oslo? Ja. I dag er det ca hundre strømleverandører i Norge. Ikke alle er landsdekkende, men med Strømvalget vil du finne ut hvilke leverandører som leverer strøm dit du bor».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer