Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Schibsted-styret vil øke honorarene med 22,5 prosent mens avisene kutter

Schibsteds valgkomité vil foreslå å øke konsernstyrets honorarer med 22,5 prosent på selskapets generalforsamling 11. mai. Tillitsvalgte i konsernet reagerer sterkt på forslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vår oppfatning er at valgkomiteens forslag er skjærende umusikalsk og dypt provoserende. Schibsted-styret ligger allerede på et svært høyt nivå, sier konserntillitsvalgt Sven Arne Buggeland til Dagens Næringsliv.

De fleste av Schibsteds mediehus har de siste månedene vært gjennom nedbemanningsrunder. I Bergens Tidende har 25 ansatte tatt sluttpakke, mens ytterligere to ansatte har valgt å gå til sak mot arbeidsgiveren for ugyldig oppsigelse.

- Det blir helt latterlig når vi sitter i lønnsforhandlinger med ledelsen i BT og ber om en tusenlapp i lønnsøkning, og tilbakemeldingen vi får er at «gir vi dette så går det utforbakke», sier klubbleder Dag Idar Tryggestad.

Valgkomiteens leder John A. Rein sier at forslaget blant annet kommer som en følge av mediekonsernets størrelse og vekst de siste årene.

- Det er to grunner til at vi har foreslått en økning. For det første driver Schibsted en stor og mangslungen internasjonal virksomhet og må rekrutterer styremedlemmer i et internasjonalt marked hvor honorarene er høyere enn det som er vanlig i Norge. For det andre har Schibsted vært gjennom en enorm vekst som gjør at arbeidsmengde, kompleksitet og ansvaret har økt betraktelig de siste årene, sier han. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart