Schiffer er julens Hennes & Mauritz-modell

I år er det Claudia Schiffer som gjør mennene utrygge bak rattet. Hun er årets undertøysmodell for Hennes & Mauritz (H&M).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hennes og Mauritz undertøyskampanje har blitt like tradisjonell som Stomperud. I løpet av to uker starter kleskjeden årets store undertøykampanje. I år er det tyske Claudia Schiffers tur til å pryde plakatene langs veiene.

60-talls inspirert

- Vi satser på modeller i tiden. Claudia Schiffer har en strålende modellkarriere bak seg og er nå på vei tilbake som modell etter å ha prøvd seg som skuespiller, sier informasjonssjef i H&M Annacarin Björne.

Da Claudia Schiffer ble oppdaget, ble hun straks lansert som den nye Brigitte Bardot. Årets kampanje er som skapt for den fagre blondinen.

- Inspirasjonen kommer fra Helmut Newtons 60-tallsbilder, sier Björne.

Ingen menn

Årets kampanje når 13 land i Europa samt USA. Natt til neste fredag skal ikke mindre enn 5000 boards klistres opp på norske vegger. Claudia Schiffer kommer til å vise seg i underbukse, bh og i natt-tøy. I løpet av en uke vil undertøyet være tilgjengelig i butikkene.

Mennene må i år nøye seg med å se undertøy for kvinner på plakatene. Skal de handle undertøy til seg selv, må de gå til butikken. Noen mannlig H&M-modell blir nemlig ikke å finne langs veiene i år.

- Kvinner er vår viktigste målgruppe. Derfor velger vi å kun satse på Claudia i år, sier Björne.

Snill variant

Årets undertøysbilder er fotografert av Max Vudukul. Han har tidligere fotografert Missy Elliott, Mor Teresa og Salman Rushdie og gjort motereportasjer over hele verden.P>Den påkostede kampanjen har siden 1990 skapt sterke reaksjoner. Mest oppstandelse ble det da den brystfagre Playboy-modellen Anna Nichole Smith prydet plakatene i 1993.

Årets kampanje er en litt snillere variant med myke pastellfarger og noe sort.

Kolleksjonen går i en myk fargeskala.
Vinterens kolleksjon går i lyse farger, men sort er alltid en slager.
Lavendel, dueblått og søt blomsterprint på hvit bunn.