Schiøtz: -Hun må få lov til å skrive hva hun vil

-Det er ytringsfrihet i Norge. Hun må få lov til å skrive hva hun vil, sier advokat Cato Schiøtz om Kristin Kirkemo Haukelands bok «Fanget og fri».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I boka gir Haukeland uttrykk for at hun er overbevist om at det var Per og Veronica Orderud som sto bak trippeldrapet på Orderud gård. Hun kommer også med svært nedsettende karakteristikker av de to og beskriver Orderud gård som et ondskapens bol.

Cato Schiøtz, som forsvarte Per Orderud under rettssaken etter Orderud-drapene, vil ikke kommentere utfallene Kristin Kirkemo Haukeland kommer med i boken.

- Det kommenterer jeg ikke. Jeg har ingen kommentar til Kirkemos bok, uansett hvem hun måtte kommentere. Jeg ønsker ingen polemikk med Kristin Kirkemo Haukeland, sier Schiøtz til NTB.

I intervjuer i TV og aviser har Per Orderud flere ganger fått gi uttrykk for sine meninger om dommen og rettssaken. Schiøtz synes ikke det kan sammenlignes med en bokutgivelse.

- En bok blir noe annet enn et intervju på fjernsyn eller i en avis. Intervjuer er mer spontane enn det man kommer med i en bok. Generelt er det som står i en bok mer alvorlig enn det som kommer fram i aviser eller fjernsyn, sier Schiøtz og legger til at Per Orderud ikke har umiddelbare planer om noen bokutgivelse.

Schiøtz har ikke lest Haukelands bok, som ennå ikke har nådd bokhandlene.

- Jeg får sette den opp på ønskelisten til jul, sier han til NTB.