Schizofrene Norge

Etter to år med rødgrønt styre er de schizofrene trekkene i regjeringens politikk tydelige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er valgkamp og alle gode nordmenn skal ut og gjøre sin fordømte borgerplikt. Brøyte seg gjennom fjell av valgflesk og retorikk og finte unna journaliststandens terningtrillende kommentarkorps – totaloppslukt i politikernes fremtoning og kroppsspråk og døv på begge ører for politisk innhold i debatter, diskusjoner og utspill.

Men valget av parti skal altså tas. Forhåpentligvis av de aller fleste av oss. Og det kan være vanskelig å se hva valget handler om, hva vi vil og hva som står på spill. Først og fremst er det lokalpolitikken som skal under lupen når det er kommune- og fylkestingsvalg. Det dreier seg likevel også om retningen for norsk politikk. Sittende regjering har bidratt til å gjøre betydelige og nødvendige endringer i den politiske kursen. Men samtidig står den som fremste representant for det schizofrene Norge. Valget handler derfor også om å komme seg ut av psykosen.

Det schizofrene Norge er tilstanden vi befinner oss i etter to år med rødgrønt styre. Sinnslidelsen schizofreni kan kjennetegnes av at pasienten har problemer med å tenke, se og oppleve forhold sammenhengende. Vedkommende blir ofte opphengt i enkeltheter og vender det døve øret til hvis noen forsøker seg på realitetsorientering. Symptomene kan spores i norsk politikk også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer