Schjøtt-bløffen!

Tror du kjøttet blir merkbart billigere hvis finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen får gjennomslag for sin momsreduksjon? Da tar du dessverre feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen ønsker å senke momsen på kjøtt med fem prosent. Skulle forslaget bli vedtatt, betyr det likevel ikke at biffen og nakkekotelettene blir fem prosent billigere.

Årsaken er at prisen du må betale i butikken omfatter langt mer enn selve kjøttbiten. En rekke tjenester og tilsetninger er ikke gjenstand for momsreduksjonen. I tillegg kommer kostnader til emballasje, lønn og transport, som ikke påvirkes.

Dermed blir det ikke mye igjen av regjeringens forsøk på å gi folket billigere kjøtt.

Dessverre.

Magasinet Kjøttbransjen, som utgis av Kjøttbransjens Landsforbund, har regnet på momsforslaget. Deres resultater er nedslående for alle som håper å se lavere priser i norske butikker. Ap-regjeringens momsreduksjon spises opp prosent for prosent.

Slik vil prisene på tre sentrale kjøttvarer utvikle seg dersom momskompensasjonen skulle få flertall.

  • Svinekoteletter
, som i dag har en normal butikkpris på kroner 74,32 pr. kilo, vil gå ned 2 kroner og 29 øre. Ap-prisen blir dermed 72,03. Nedgangen tilsvarer en prisreduksjon på fattige 3,07 prosent.

  • Wienerpølser
, som normalt koster 79,90 i butikken, vil gå ned enda mindre, bare 1 krone og 97 øre. Ap-prisen blir dermed 77,93. Prisnedgangen er på 2,46 prosent.

  • Kokt skinke
, som i dag koster 244,58 pr. kilo, vil gå ned 3 kroner og 92 øre. Ap-prisen blir 240,66. Prisnedgangen er på 1,6 prosent.

<B>SAKEN IKKE BIFF...</B> Alle som håper på billigere kjøtt med Ap og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen blir nok skuffet.