Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Schjøtt-Pedersen ba om offentlige penger etter visumnekt til Kina

Mener det offentlige burde betale utgiftene hans for en avlyst studietur til Kina fordi han ble nektet visum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden regjeringsskiftet i høst har Schjøtt-Pedersen vært deltidsstudent ved Copenhagen Business School. I november skulle den tidligere statsråden ved Statsministerens kontor (SMK) ha vært med på en ukes lang studietur til Shanghai, men han fikk ikke dra fordi kinesiske myndigheter ikke ville utstede visum til ham, melder VG.

55-åringen hadde allerede betalt 26.701 kroner for turen da avslaget kom. I et brev til Statsministerens kontor datert den 18. mars i år, ber den tidligere statsråden om at utgiftene dekkes av det offentlige.

- Alle fikk visum, unntatt meg. Det er innlysende at årsaken er min bakgrunn som statsråd, og det betente forholdet mellom Norge og Kina. Da blir det feil om jeg skal bære kostnadene dette har påført meg alene, sier Schjøtt-Pedersen til avisen.

I slutten av mars fikk Schjøtt-Pedersen svar fra SMK om at henvendelsen var vurdert, men at det ikke var funnet grunnlag for å imøtekomme kravet.

Statsminister Erna Solberg (H) og andre i den nye ledelsen ved SMK har ikke funnet det riktig å kommentere saken overfor avisen.

(NTB)